Izdvojeno

Zabrana odnošenja rogovlja iz državnih lovišta JP Vojvodinašume

Poštovani sugrađani,

Obaveštavamo Vas da je skupljanje i odnošenje odbačenog jelenskog rogovlja iz državnih lovišta posebne namene “Kozara“- Bački Monoštor i „Apatinski rit“-Apatin kojima gazduje JP “Vojvodinašume“, Petrovaradin, Preradovićeva 2, predstavlja neovlašćeno otuđenje i protivzakoniti promet delova divljači koje je u vlasništvu JP ,,Vojvodinašume“.

Koristimo priliku da vas obavestimo da je divljač, trofeji divljači, meso i koža divljači, kao i odbačeno jelensko rogovlje vlasništvo JP“Vojvodinašume“. Svaki neovlašteni ulazak i boravak u lovištu ,, Kozara“, i ,,Apatinski rit“, skupljanje odbačenog rogovlja, uznemiravanje divljači i remećenje reda u državnim lovištima posebne namene, smatraće se kao protivzakonito delovanje.

Pripadnici lovočuvarske službe JP “Vojvodinašume“ su ovlašćeni da sprečavaju nezakonito skupljanje, promet i otuđenje odbačenog jelenskog rogovlja i njihovu prodaju bez porekla na nelegalnom tržištu. Protiv svakog lica koje neovlašteno otuđuje rogovlje biće podnete sve zakonom propisane mere.

Share this article

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top