Sombor.tv

Sombor.tv

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

U Somboru je počeo osmi po redu Festival cveća, koji je zahvaljujući izlagačima iz zemalja regiona ali i ostatka Evrope, po svom karakteru i međunarodni.

Na glavnoj gradskoj Ulici Kralja Petra Prvog Somborci i njihovi gosti će sve do subote imati priliku da pogledaju i kupe ukrasno i saksijsko cveće, rasad, mladice, ali i prateći materijal i opremu za održavanje ukrasnih biljki.

Među ukupno 170 izlagača, svoje mesto su pronašla i udruženja žena, kao i predstavnici starih i umetničkih zanata, a kako ističe Dušan Kontić, organizator ovog, sada već tradicionalnog festivala cveća, somborskim umetničkim zanatlijama su se pridružile i njihove kolege iz Kragujevca i Niša.

„Interesovanje izlagača je ove godine bilo zaista ogromno, pa smo čak morali da odbijemo njih tridesetak koji su se interesovali za učešće na festivalu u momentu kada je već sav, ne mali, raspoloživ prostor bio raspodeljen“, ističe svoje „slatke muke“ organizator. „Ono što nam posebno imponuje to je činjenica da se kao izlagači pojavljuju najreferentniji srpski proizvođači cveća, koji već uveliko svoje proizvode i izvoze.

O pozicioniranju somborskog Festivala cveća rečito govore i štandovi čak tri srpske firme koje se bave uvozom cveća iz svetske prestonice ovog biznisa, Holandije.
„Pored domaćih izlagača, tu su i uzgajivači cveća i proizvođači suplemenata i opreme iz Republike Srpske, tačnije, Banjaluke, Kumanova (Makedonija), Osijeka (Hrvatska)“, ne bez razloga se pohvalio organizator ovog sajma šarenila boja i mirisa, Dušan Kontić.

Kako festival traje celih pet dana, organizatori najveću gužvu predviđaju za petak, koji je tradicionalno odnosno sada već vekovima unazad, najvažniji pijačni dan za Sombor i njegovu okolinu. Mada se mislilo i na ovdašnje zaposlene Somborke i Somborce, pa će svi štandovi biti otvoreni od osam ujutro dok čak 20 sati, onima koji ni to radno vreme ne omogućava predah posvećen ulepšavanju vlastitog okruženja cvećem, na raspolaganju ostaje subota, kao poslednji dan održavanja somborskog Festivala cveća.

Izvor: Dnevnik

U Zapadnobačkom okrugu u martu je prosečna neto zarada bila 38.748 dinara. Zaposleni na teritoriji grada Sombora u martu su imali prosečnu zaradu 37.763 dinara, u opštini Apatin 40.553 dinara, u opštini Odžaci 40.515 dinara, a u opštini Kula 38.804 dinara.

Martovska prosečna zarada je u odnosu na februarsku u Somboru nominalno manja za 2,6 odsto, u Apatinu za 4,3 odsto, dok je u Kuli manja za 4 odsto. U opštini Odžaci iznosila je 40.515 dinara i nominalno je za 8,5 odsto veća u odnosu na prosečnu zaradu iz februara ove godine

Prosečna neto zarada u Republici Srbiji isplaćena u martu 2017. godine iznosi 47.814 dinara.

U odnosu na prethodni mesec, prosečna neto zarada u martu nominalno je veća za 1,8 odsto, a realno je veća za 1,6 odsto, saopštio je danas RZS.

sreda, 26 april 2017 00:00

Bal i nova akcija Rotari kluba Sombor

U subotu 22. aprila je na „Dida Hornjakovom salašu“ održan tradicionalni godišnji bal Rotari kluba Sombor.

Veče je počelo intonacijom snimka zvona, koja su odzvonila melodiju opštepoznate naše pesme „U tom Somboru“. Time je u pozdravnom govoru predsednica Kluba Liljana Sokolova zvanično najavila početak značajne akcije Rotari kluba Sombor, a to je revitalizacija sata na staroj gradskoj kuli, sa ugradnjom muzičkih zvona koja će svaki dan u podne odzvoniti melodiju pesme „U tom Somboru „

Takvih muzičkih satova na tornjevim gradskih kuća starih gradova, ima širom evrope. U Srbiji nema niko. Pa da budemo jedini i prvi.

Ovaj rotarijanski susret uveličali su svojim prisustvom gradonečelnica grada Sombora, Dušanka Golubović, gosti, prijatelji Rotarija, kao i predstavnici Rotari klubova iz Baje- Mađarska, Bjeljine -BiH, Altee - Španija, Kule, Novog Sada, Beograda, Kraljeva i Subotice.

Tokom bala održana je uspešna aukcija slika iz fundusa likovnih kolonija kluba, čiji prihod je priložen fondu akcije.

Somborski biciklista Veljko Stojnić, član Biciklističkog kluba „S Team“ Sombor, ostvario je najbolje vreme na stazi dugoj 18 kilometara i pobednik je trke „Trofej Sombora 2017.“ koja se boduje za Kup Srbije. Drugo vreme ostvario je Adam Karl, iz Budimpešte, a treće Đorđe Đurić iz Aranđelovca.

Na dvodnevnoj međunarodnoj biciklističkoj trci (22. i 23. aprila), učestvovalo je oko 230 biciklista, svih kategorija-od poletaraca do elite. Osim biciklista iz Srbije, vozili su i takmičari iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske i Makedonije.

Sve vreme uz bicikliste je ispred organizatora Grada Sombora, bila Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća za oblast sporta, dece i omladine. Nađ je otvorila trku i učestvovala u promo krugu u kojem je popularne dvotočkaše vozilo više stotina Somboraca, ali i strani takmičari koji su u opuštenoj vožnji imali priliku da osmotre stazu na kojoj su kasnije vozili kao takmičari.

Osim lokalne samouprave u organizaciji trke učestvovao je Biciklistički klub „Sombor“, uz svesrdnu podršku Biciklističkog saveza Srbije, Sportskog saveza grada Sombora, kao i Mesnih zajednica „Bezdan“ i „Bački Monoštor“.

U petak, 05.05.2017. godine u Maloj sali Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, u ulici Venac Radomira Putnika 2, sa početkom u 19h, biće održana tribina i predavanje Prof. dr Miroljuba Jevtića na temu "Islam nekada i sad".

Prof. dr Miroljub Jevtić je redovni profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Rođen je 1955. godine u Vranju. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerzitetu u Beogradu, magistrirao sa tezom „Islamsko shvatanje rata i uloga Islamske konferencije u očuvanju mira“ na Pravnom fakultetu u Beogradu, a doktorirao sa tezom „Savremeni džihad i rat” na Fakultetu političkih nauka.
Osnivač, glavni i odgovorni urednik časopisa "Politikologija religije", to je prvi naučni časopis u svetskim razmera, posvećen objavljivanju radova iz ove discipline, počeo je da se štampa u Beogradu u februaru 2007.

Strana 1 od 1781

Još vesti iz kategorije...

No result...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top