Apatin

Nora Trklja i Sebastijan Puš pobednici 22. Dunavskog polumaratona

Pobednik 22. Dunavskog polumaratona je Slovenac Sebastijan Puš, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Nora Trklja iz Srbije. Puš je trku završio za jedan sat, 14 minuta i 30 sekundi. Đuro Borbelj je bio drugi, a Nikola Ljumović treći. Nora Trklja je trku završila za jedan sat, 29 minuta i 54 sekunde.

Na polumaratonu je učestvovalo 692 takmičara, trčala se i druga Minakva “Trka zdravlja” u dužini od 5km za koju je bilo prijavljeno 200 takmičara. Najbrži u ovoj trci bio je atletičar iz Kule, Mikloš Bruner. Održana je i humanitarna trka za decu na 400 metara” Za srećno detinjstvo ”, u kojoj su trijumfovali Jovana Čović i Branislav Tadić mladi atletičari iz Prigrevice. Najstariji takmičari ove godine su bili Mirko Kopunović (91) Vlada Stevanović (83 ) i Miloš Antonić ( 81), a najmlađi učesnik 22, Dunavskog polumaratona bio je Mateja Jovanović koji je istrčao polumaraton za dva sata i 15 minuta.

Pored sportsko – rekreativnog i humanitarnog karaktera, ovogodišnji polumaraton je imao i zabavni karakter. Uz osveženje i okrepu, na stazi su bili postavljeni i zabavni punktovi na kojima su nastupili poznati apatinski bendovi i di džejevi koji su bodrili takmičare.

Izvor: Radio Dunav

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top