Apatin

Učenici osnovne škole iz Apatina osvojili drugo mesto na Državnom prvenstvu u košarci u Paraćinu

Početkom nedelje održano je Školsko državno prvenstvo u košarci za učenike osnovnih i srednjih škola koje se igralo u Paraćinu, a opštinu Apatin je predstavljala osnovna škola Žarko Zrenjanin. Pored Apatinaca učestvovali su i domaćin Paraćin, Vranje, Kraljevo, Beograd, Leposavić i Kuršumlija.

Članovi ekipe koji su branili boje osnovne škole iz Apatina koje je predvodio profesor Mišo Ćosić uspeli su da u žestokoj konkurenciji osvoje drugo mesto i srebrne medalje, ali ostaje žal jer je utisak da se i u finalu moglo više.

Apatinci su do finala porazili mnoštvo favorita na ovom državnom prvenstvu da bi se u finalu našli oči u oči sa jednom od dve beogradske škole čiji su učenici članovi košarkaški klubova poput Crvene Zvezde, Partizana i FMP-a. Vodili su apatinski učenici 28:27 na tri minuta do kraja i verovali u pobedu ali onda je sa radom prestao semafor i usledila je pauza koja je definitivno više odgovarala Beograđanima koji uspevaju da preokrenu rezultat i na kraju potpomognuti sa nekoliko izgubljenih lopti naši mališana steknu prednost koju čuvaju do kraja za trijumf od 4 poena razlike i pobedu vrednu zlatne medalje.

-Ne mogu da ne budem zadovoljan. Osvojiti drugo mesto u državi je veliki uspeh, ali kada izgubite na ovakav način onda ostaje gorak ukus u ustima jer znate da je malo nedostajalo za osvajanje prvenstva. Ipak ponosan sam na svoje đake jer mislim da ovakvav uspeh u košarci škola do sada nije nikad imala.- kazao je Ćosić.

Koliko je ovo takmičenje bitno pokazao je i dolazak proslavljenog odbojkaša, sada predsednika Saveza za Školski sport Srbije, Željka Tanaskovića. -Imamo veliku poršku ministarstva za sport, a sve je veća podrška i na lokalnom nivou što je veoma bitno da se školski sport ojača jer odatle je potekla većina naših uspešnih sportista. – rekao je Tanasković.

Sve utakmice su se igrale u Sportsko rekreativnom centru “7. juli”.

Izvor: 025info

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top