Apatin

Opština Apatin potpisala ugovore o finansiranju sa 29 sportskih klubova

Opština Apatin je danas sa predstavnicima 29 klubova potpisala ugovore o sufinansiranju projekata i ovo je prvi put da će klubovi putem konkursa dobijati sredstva za finansiranje takmičenja. Ugovori su potpisani za prvu polovinu 2017. godine, a ukupan iznos opredeljen za finansiranje klubova iz budžeta je 5 miliona dinara. Ovi ugovori važe samo do kraja takmičarkse sezone, te će se u junu raspisati novi konkurs na koji će klubovi moći da konkurišu sa unapred spremljenim projektima koji će morati da ispunjavaju sve odredbe novog zakona o sportu.

Ugovore sa sportskim klubovima potpisao je predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić koji je poželeo mnogo sreće i uspeha svim sportistima u takmičenjima koja im predstoje i dodao da će opština nastaviti da pomaže klubove sa teritorije Apatin kako bi promovisala zdrav način života i obezbedila deci adekvatne uslove za bavljenje sportom.

- Ovo je prvi put u istoriji opštine Apatin da se sredstva klubovima dodeljuju po konkursu i da se ugovori prave direktno sa sportskim udruženjima, što nalaže novi zakon o sportu. Trudićemo se maksimalno da poboljšamo uslove rada klubova sa naše teritoriji što smo sa nekoliko donacija sportske opreme započeli i tu se nećemo zaustaviti.- rekao je Škrbić.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamenik predsednik opštine Apatin, Dubravka Korać, predsenik i sekretar Sportskog Saveza opštine Apatin, Dragan Popović odnosno Slobodan Bačić.

Izvor: Radio Dunav

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top