Kula

Otvoren 59. Republički festival amaterskih pozorišta Srbije u Kuli

Izložbom slika Šandora Kerekeša, koja je otvorena u Likovnoj galeriji, paljenjem festivalske vatre i podizanjem na jarbol festivalske zastave u petak je u Kuli počeo 59. Republički festival amaterskih pozorišta Srbije. Festival je otvorio Veroljub Arsić, predsednik Saveza amatera Srbije i potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije. Pozdrav festivalu uputila je i naša poznata glumica Ana Sofrenović, kao i predsednik Skupštine opštine Kula Velibor Milojičić u ime lokalne samouprave.

Festivalsku vatru zapalila je glumica iz Kule Ksenija Vukorep, a zastavu na jarbol je podigao Branislav Ković, glumac iz Bogatića.

Prvog dana Festivala publici su se predstavili amateri iz Mačvanskog Prnjavora koji su odigrali predstavu „Siroti mali hrčki“, koju je na osnovu teksta Gordana Mihića režirao Ivan Tomašević. Nagradu žirija publike za za glumca večeri dobio je Zoran Kalabić za ulogu predsednika vlade.

U subotu su na scenu izašli dramski amateri Teatra 011 iz Beograda. Oni su odigrali predstavu „Dragi tata“ Melene Bogavac u režiji Nataše Radonjić. Žiri publike je odlučio da nagradu za glumicu večeri dobije Jovana Petrović za ulogu Milice.

Sinoć su se publici predstavili crvenački dramski amateri koji su odigrali predstavu Bertolta Brehta „Malograđanska svadba“, koju je režirao Radoje Čupić. Nagradu žirija publike za glumca, odnosno glumicu večeri dobila je Gordana Mešter za ulogu Žene.

Na programu četvrtog dana Festivala, večeras će na scenu izaći dramski amateri Teatra „Gimnazijalac“ iz Lebana. Oni će odigrati predstavu „Životinjska farma“ Džordža Orvela u režiji Dušana Blagojevića.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top