Odžaci

Latinka Vasiljković na sastanku kod predsednika Pokrajinske vlade povodom uručenja ugovora

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković danas je prisustvovala sastanku koji je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović održao sa direktorima zdravstvenih ustanova u Vojvodini i predsednicima opština Vrbas, Žabalj, Odžaci i Pećinci, povodom uručenja ugovora vrednih 137 miliona dinara za realizaciju projekata unapređenja uslova lečenja pacijenata i poboljšanja uslova rada zaposlenih u zdravstvenim ustanovama.

Sredstva su obezbeđena na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i namenjena su za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju objekata zdravstvenih ustanova, kao i za nabavku medicinske opreme i vozila.

Opštini Odžaci odobreno je 5,4 miliona dinara za nabavku RTG analognog uređaja sa podnim nosačem cevi za potrebe Doma zdravlja Odžaci.

Nakon uručenja ugovora, predsednik Pokrajinske vlade naložio je direktorima zdravstvenih ustanova i predstavnicima opština, da odmah počnu sa pripremom neophodnih procedura i tehničke dokumentacije, kako bi se radovi na projektima za koja su obezbeđena sredstva realizovali u što kraćem roku.

Mirović je, takođe, istakao da je neophodno da se u naredne dve godine izvrši rekonstrukcija svih bolnica, instituta i klinika u okviru zdravstvenog sistema Vojvodine, za šta će Pokrajinska vlada u kontinuitetu obezbeđivati neophodna sredstva.

Sastanku je prisustvovao i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Izvor: ico.rs

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top