Odžaci

Lokalna samouprava donirala dva sanitetska vozila Domu zdravlja Odžaci

Vozni park odžačkog Doma zdravlja bogatiji je za dva nova sanitetska vozila, vredna 4,7 i 3,5 miliona dinara, za čiju nabavku su sredstva obezbeđena iz budžeta opštine Odžaci.

Novo sanitetsko vozilo “ford tranzit” omogućava da se preveze jedan ležeći pacijent, a koristiće ga služba hitne medicinske pomoći.

Drugo nabavljeno vozilo je putnički kombi iste marke koji je namenjen za prevoz pacijenata na dijalizi. Tri puta nedeljno petnaestak pacijenata iz opštine Odžaci ide sanitetom na terapiju u somborsku bolnicu i njima će putovanje sada biti lakše i bezbednije.

Primopredaji vozila prisustvovala je predsednica opštine Latinka Vasiljković sa svojim saradnicima.

- Vozila sa kojim su naši građani do sada išli na hemodijalizu bila su neuslovna i izuzetno mi je zadovoljstvo što smo obezbedili novo vozilo za prevoz tih pacijenata. Kao odgovorna lokalna samouprava imamo razumevanja i za druge potrebe Doma zdravlja Odžaci. Nastavićemo da ulažemo u nabavku nove opreme, u skladu sa onim što nam građani budu sugerisali i prema potrebama koje Dom zdravlja iskaže – rekla je predsednica opštine Latinka Vasiljković.

Predstavnici lokalne samouprave uručili su danas ključeve novih vozila direktoru Doma zdravlja Odžaci dr Stevi Paniću i njegovim saradnicima.

Dr Panić je naglasio da je zahvalan lokalnoj samoupravi na podršci koju pruža Domu zdravlja Odžaci i podsetio da je pored nabavke sanitetskih vozila opština izdvojila sredstva za novi ultrazvučni aparat.

- Opština Odžaci svesrdno i maksimalno pomaže svoj Dom zdravlja i vodi računa o svojim građanima. Mi ćemo se truditi da opravdamo sredstva i poverenje koje se ulaže u našu ustanovu. Mogu da napomenem da je u planu i nabavka vozila za patronažu i za službu palijativnog zbrinjavanja i kućne nege koje planiramo da predvidimo novom sistematizacijom – izjavio je direktor Doma zdravlja.

Panić je ovom prilikom najavio da će u toku sledeće nedelje biti izvršeno preseljenje odeljenja za ginekologiju u Fabričku ambulantu, a odeljenja pedijatrije u nekadašnji ATD dispanzer. Te službe zbog preseljenja neće raditi sledeće nedelje, u ponedeljak, utorak, sredu i četvrtak, rekao je direktor Doma zdravlja.

- Prinuđeni smo da zbog renoviranja ginekologije i pedijatrije, te službe preselimo privremeno u pomenute objekte. Kada radovi budu završeni, Fabrička ambulanta će ponovo početi da radi i sve priče o njenom zatvaranju nisu tačne. Molimo pacijente za razumevanje, a efekti će biti vidljivi za par meseci kada dobijemo od temelja renoviran objekat ginekologije i pedijatrije koji će biti na ponos nama kao zaposlenima u Domu zdravlja i celoj opštini Odžaci – kazao je dr Panić.

Sredstva za renoviranje odeljenja ginekologije i pedijatrije obezbeđena su preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije.

Do kraja godine Dom zdravlja Odžaci trebalo bi da dobije i novi rendgen aparat, za čiju nabavku su sredstva obezbeđena na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Ugovor u vrednosti 5,4 miliona dinara predsednica opštine potpisala je krajem prošle nedelje u Novom Sadu.

Izvor: ico.rs

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top