Odžaci

Centar za socijalni rad Odžaci dobio novo vozilo

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja doniralo je novo vozilo Centru za socijalni rad Odžaci.

U okviru akcije koju resorno ministarstvo sprovodi u cilju obezbeđivanja sredstava za rad ustanovama socijalne zaštite, Centru za socijalni rad Odžaci je za nabavku novog automobila odobreno 1,5 miliona dinara, kaže direktorica Centra Gordana Lukić.

Vozilo je marke “škoda rapid” i služiće za potrebe rada te ustanove socijalne zaštite koja pokriva teritoriju opštine Odžaci.

- Novo vozilo je Centru bilo zaista preko potrebno, s obzirom da imamo jedan automobil “zastavu 101″ koja je 2005. godište i koja i dalje ostaje u voznom parku, koristiće nam za lokalne usluge. Novo vozilo ćemo koristiti za dalja putovanja i obilazak naših štićenika u ustanovama socijalne zaštite u drugim opštinama. Trudićemo se da sa pažnjom dobrog domaćina čuvamo ovaj automobil – izjavila je direktorica Centra za socijalni rad Odžaci danas na predstavljanju novog vozila.

Lukić se tom prilikom zahvalila ministarstvu što je prepoznalo potrebe Centra, kao i lokalnoj samoupravi u Odžacima koja tokom cele godine prati i pomaže rad te ustanove.

Predsednica opštine Latinka Vasiljković koja je danas sa svojim saradnicima obišla Centar za socijalni rad Odžaci, istakla je da je nabavka novog vozila rezultat timskog rada lokalne samouprave i te ustanove koji su se u više navrata obraćali Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i resornom ministru.

- Ministarstvo nam je izašlo u susret i prepoznalo je potrebe Centra za socijalni rad Odžaci obezbedivši sredstva za kupovinu novog auta. Želim da čestitam kolektivu Centra i njegovim korisnicima, ovo je za sve jedan veliki događaj. Nadam se da će ova donacija unaprediti rad i mobilnost Centra za socijalni rad Odžaci, a time i kvalitet usluga koje ova ustanova pruža korisnicima – kazala je Vasiljković.

Predsednica opštine je navela da je u planu i izgradnja nove zgrade Centra za socijalni rad Odžaci na mestu postojeće, napomenuvši da je sa tim projektom lokalna samouprava aplicirala za sredstva kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

U obilasku Centra za socijalni rad Odžaci danas su bili i pomoćnik predsednice opštine Milorad Stanišić, članica Opštinskog veća zadužena za socijalnu zaštitu Ivana Pustinjaković i rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti u Opštinskoj upravi Odžaci Snežana Grujičić.

Izvor: ico.rs

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top