Planeta

Digitalni razvod - biznis koji će izgleda da cveta

Parovi često odluče da se razdvoje usred sezone praznika, ali ćute o tome kako ne bi uznemirili članove porodice.

Međutim, i za to postoji rešenje, i neko je od toga napravio biznis. Sada, oni koji donesu takvu odluku ne moraju ni da izađu iz kuće da bi završili brakorazvodnu parnicu.

Britanska kompanija poznata pod imenom Co-op bavi se upravo tim parovima, odnosno olakšava im da se razvedu pružajući im uslugu „digitalnog razvoda“ koji se može završiti za samo četiri meseca.

To znači da par može formalno da se odvoji bez odlaska u sud i tako izbegne i pravne naknade ako bi angažovali advokate.

Početna cena digitalnog razvoda u Co-op je 600 funti (825 dolara), a sudske naknade 550 funti. Ako par angažuje advokata, to obično košta 2.000 i 3.000 funti u taksama, do oko 30.000 funti za sporne predmete koji se završavaju na sudu.

U SAD, prosečna cena razvoda iznosi oko 20.000 dolara, prema uvaničnoj statistici.

Iz kompanije kažu da se možete razvesti u pet koraka – posle popunajvanja obrasca na internetu, advokat poziva klijenta pre potpisivanja ugovora o razvodu. Posle toga papiri se šalju na sud, i kontaktira se supružnik osobe koja je podnela zahtev za razvod. Kada se usaglase, razvod je završen.

Međutim, imaju uslov, ovaj posao obavljaju samo za one koji ostaju u prijateljskim odnosima, odnosno ako su ooje saglasni oko raskida.

Kompanija ima nekoliko oblasti u kojima posluje – lanac snabdevanja hranom, pogrebne usluge, poslovi osiguranja...

Izvor: B92

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top