Vojvodina/Srbija

U Srbiji legalizovano 80.000 objekata

Na teritoriji Srbije do sada je doneto više od 80.000 rešenja o ozakonjenju, čime ne možemo biti sasvim zadovoljni, ali možemo da kažemo da imamo velike pomake, izjavila je danas pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Darinka Đuranova.

Ona je objasnila da su građevinski inspektori do sada doneli oko 800.000 rešenja, što je uslov da bi se ušlo u postupak legalizacije, a Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je svim lokalnim samoupravama dalo rok da do kraja ovog meseca donesu rešenja za svih 1,6 miliona popisanih objekata.

Đuranov je istakla da su predstavnici ministarstva stalno na terenu i da pružaju podršku lokalnim samupravama, kojima su radi veće efikasnosti dodeljene i kvote od 40 rešenja dnevno, koje treba da donesu lokalni građevinski inspektori.

U fazi legalizacije, koja će trajati naredne tri godine, biće pružena pomoć svim građanima, opštinama i gradovima da reše složene imovinsko-pravne odnose sa kojima se susreću u procesu ozakonjenja, kako bismo stvorili uslove da najveći broj građana ozakoni kuće i stanove u kojima žive, rekla je Đuranova.

Ona je podsetila da baza, koja je prvi put urađena u Srbiji, obuhvata 2.041.936 nezakonito izgrađenih objekata, od čega su gotovo polovina kuće i stanovi, a više od 700.000 se odnosi na pomoćne ekonomske objekte, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: Danas

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top