Vojvodina/Srbija

PUPS: Tražićemo "13. penziju" i za druge gradove Srbije

Odbornička grupa Partije ujedinjenih penzionera Srbije u Skupštini grada Beograda će, u najskorije vreme, pokrenuti inicijativu o ponovnom uvođenju tzv. "13. penzije" za 100.000 najsiromašnijih beogradskih penzionera.

Ali će i klubovi odbornika ove stranke u gradskim skupštinama Niša, Čačka, Kragujevca, Užica i nekih drugih gradova i opština, u kojima postoje finansijski preduslovi za to, predložiti da se, iz lokalnih budžeta, penzionerima sa najnižim primanjima isplati dodatni jednokratni iznos ili obezbedi neka druga vrsta pomoći radi poboljšanja uslova njihovog života, saopštava PUPS.

- Namera nam je da na taj način, u okvirima realističnih mogućnosti, pomognemo što većem broju penzionera Srbije, grupaciji stanovništva koja je tokom prethodnih decenija podnela najveći teret ekonomske krize, ali i koja je, u poslednje tri godine, kako je rekao predsednik Republike, bila "heroj ekonomskih reformi". Zato nastojimo da, paralelno sa povećanjem penzija i jednokratnom državnom pomoći penzionerima, i u lokalnim samoupravama gde je to moguće, izdejstvujemo novčanu, ali i ostale vrste pomoći našim najstarijim sugrađanima, kao što smo u nekoliko gradova Srbije uspeli da obezbedimo besplatan prevoz za starije od 65 godina, omogućimo odlaske u banje i na more za najsiromašnije penzionere, pomognemo u nabavci lekova, ogreva, sredstava za higijenu i drugih životnih potrepština - stav je PUPS-a.

Izvor: Danas

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top