Vojvodina/Srbija

Penzioneri prijavite se, PIO vas šalje u banju

Svi penzioneri čija je penzija manja od prosečne, a proteklih pet godina nisu boravili u banjama o trošku Fonda PIO i ove godine moći će da odu na oporavak.

Prijavljivanje je vrlo jednostavno:

Priložite penzijski ček ili karticu, dokaz iz banke ili pošte o visini penzije i popunjenu prijavu u kojoj navodite gde želite da idete. Potrebna je i izjava da prethodnih pet godina niste bili u banji i ovlašćenje da Fond u ime penzionera može da zaključi ugovor. Prijave se podnose organizacijama korisnika penzija prema mestu prebivališta.

Boravak u banji je o trošku države i ne mora da se plaća.

PIO nudi besplatan odlazak u banje. Predvidjeno je da 14.000 penzionera ode na rehabiliraciju. Za sve penzionere kojima je potrebna pratnja, a dobiju odlazak u banju fond takodje obezbedjuje sredstva.

"Svi penzioneri, starosni, invalidski i porodični kojima je penzija do iznosa prosečne penzije, 24.980 dinara, imaju mogućnost da se jave na oglas fonda kako bi ostvartili desetodnevni oporavak u jednoj od 25 srpskih banja", objašnjava Jelica Timotijevic iz PIO fonda.

Neki od penzionera nisu čuli za ovakvu mogućnost, dok drugi kažu da svakih pet godina, kada imaju pravo, idu u banju preko PIO fonda.

"Ma da vam kažem super je, što se tiče kupanja u bazenima, fitnesa, šetanje.", priča penzionerka koja redovno koristi ovu mogućnost.

Drugi pak, nisu obavešteni.

"Sigurno da bih se prijavio, ali pojma nemam kako ide ta procedura", kaže jedan od penzionera.

"Oni koji u ovoj godini ne budu ostvarili pravo, a ispunjavaju uslove, naravno mogu da se jave sledeće godine jer ovo je redovno izdvajanje i redovna aktivnost koju fond preduzima svake godine", ističe Timotijević.

Izvor: B92

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top