Vojvodina/Srbija

Početak školske godine bez štrajka prosvetara

Svi tehnološki viškovi u prosveti biće raspoređeni u školama gde ima slobodnih mesta, a prosvetari neće štrajkovati od 1. septembra, rečeno je danas nakon sastanka novog ministra prosvete Mladena Šarčevića sa predstavnicima četiri reprezentativna sindikata.

Šarčević je nakon sastanka sa sindikalcima Tanjugu rekao da će tehnološki viškovi imati prioritet i da će biti raspoređeni u školama gde za tim postoji potreba, te da se tim pitanjem ne može više manipulisati.

"Nešto više od 3.000 prosvetnih radnika u Beogradu i nešto više od 6.000 u Srbiji je tehnološki višak, ali su sva ta mesta rešiva. Pitanje je samo prebacivanja sa jednog radnog mesta na drugo", rekao je Šarčević. On je dodao da niko neće ostati bez posla i naglasio da je i sam na početku karijere tri puta bio tehnološki višak. Kako kaže, žao mu je mladih ljudi koji završavaju fakultete, a nemaju šansu da se zaposle u prosveti jer nema konkursa.

"Neke struke mogu da se snađu, ali gde će učitelji", pita se ministar i dodaje da će se pobrinuti za rešavanje i tog problema.
On je dodao da su sa sindikatima dogovoreni redovni sastanci, kako bi se rešavala konkretna goruća pitanja.

Predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" Tomislav Živanović kaže da je ministru na prvom sastanku poželeo dug mandat i da kao ministar ne dočeka nijedan štrajk prosvetnih radnika.

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top