Somborske vesti

Ambasador SAD: Preporučiću Sombor američkim investitorima

Privredni i potencijali u oblasti kulture Grada Sombora, bili su tema razgovora ambasadora Sjedinjenih Američkih Država NJ.E. Kajla Skota i gradonačelnice Dušanke Golubović prilikom posete NJ.E. Somboru.

Razgovorima su prisustvovali savetnici za politička pitanja ambasadora SAD-a, Kolin Smit i Denis Ibisbegović, kao i saradnici gradonačelnice Sombora za oblast kulture, obrazovanja i informisanja – Nemanja Sarač, član Gradskog veća i Branislav Svorcan, pomoćnik gradonačelnice, te Milena Rackov Kovačić, v.d. direktora Galerije „Milan Konjović“.

U obraćanju medijima NJ.E. Skot i gradonačelnica Golubović izrazili su zadovoljstvo što je došlo do susreta u Somboru i najavili nastavak dosadašnje dobre saradnje.

„Predstavnicima Američke ambasade imali smo priliku da ukažemo na sve ono što su dosadašnji primeri dobre saradnje između Američke ambasade i Grada Sombora, ali i na privredne i druge razvojne potencijale koje naš grad ima. Ukazali smo i na prednosti našeg grada u oblasti obrazovanja i kulture, ali i prednosti koje proizilaze iz činjenice da na teritoriji grada žive brojne nacionalne zajednice. Razgovarali smo i o mogućnostima dalje dobre saradnje između Ambasade SAD-a i grada Sombora“, kazala je gradonačelnica i dodala da je rezultat dobre saradnje i održavanje koncerta Američkog vojnog orkestra i orkestra Vojske Srbije

NJ.E. Skot je izjavio da je ovo njegov prvi dolazak u Sombor i da je impresioniran „zelenim Somborom“.
„Zaista sam impresioniran gradom. Gradonačelnica je govorila o prednostima ovog grada i potencijalu, ne samo u poljoprivredi nego i o industrijskom potencijalu, kao i o njenim planovima da još više razvije ekonomiju ovog područja. Ja sam mnogo toga čuo danas i kada se vratim u Beograd i kada budem imao priliku da razgovaram sa američkim investitorima koji su zainteresovani za investicije u Srbiji, preporučiću im da investiraju u Sombor“, kazao je ambasador Skot.

Ambasador Skot je u pratnji supruge Nevene, savetnika i domaćina prisustvovao i koncertu Američkog vojnog orkestra i orkestra Vojske Srbije, koji je sinoć (12. maj) održan na Trgu Koste Trifkovića.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top