Somborske vesti

U duhu manifestacije „Ritam Evrope“ zasađeno drvo prijateljstva grada Sombora i Kipra

Sombor je danas bio domaćin predstavnicima država čije su ambasade pokrovitelji manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ koja će se u Somboru održati 25. juna 2017. godine, u Sportskoj hali „Mostonga“, sa početkom u 11.00 časova.

Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice je reči dobrodošlice uputio NJ.E. ambasadoru Kipra Konstantinosu Eliadesu i predstavnicima ambasada Švedske, Francuske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Austrije i Turske.

„Raduje nas što ćemo, kao prošlogodišnji pobednici, biti domaćini manifestaciji čiji je cilj da kroz pesmu i igru zbliži i sprijatelji decu iz različitih gradova Srbije, učeći ih jeziku i kulturi evropskih država. Upravo su kultura i prijateljstvo najstabilniji i najvredniji mostovi koji povezuju najrazličitije nacije. Kada se takvi mostovi grade u najranijoj mladosti oni izdrže i najveće izazove i temelj su budućnosti u kojoj će vladati mir i tolerancija“, kazao je Ratković i zahvalio se somborskoj deci koja su prošlogodišnjom pobedom dodelila Somboru čast da 2017. godine bude domaćin više od 2000 dece iz 20 gradova Srbije i predstavnicima država koje će 25. juna predstavljati.

Predstavnicima ambasada obratio se i Igor Karadarević, direktor manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ zahvaljujući im se na devetogodišnjoj podršci.

Gostima je Sombor predstavljen kratkom istorijskom hronologijom uz sliku „Bitka kod Sente“, a zajedništvo i vekovni suživot Somboraca na najlepši način je prikazao GKUD „Ravangrad“ spletom vojvođanskih igara.

Predstavnici ambasada prošetali su centrom grada, a potom su u „Parku heroja“ zamenik gradonačelnice Antonio Ratković i NJ.E. ambasador Kipra Konstantinos Eliades zasadili kuglasti bođoš kao simbol prijateljstva Grada Sombora i Kipra, čija ambasada je i pokrovitelj ovogodišnje manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top