Somborske vesti

Izmešteni migranti iz Šikare

Zbog negodovanja žitelja naselja Šikara, na periferiji Sombora, te učestalijih pritužbi na ponašanje mladih migranata iz Pakistana i Avganistana iz Prihvatnog centra za migrante Sombora i nedavnog napada na trinaestogodišnju devojčicu koja živi u tom naselju, izazvao je protest građana. Zbog toga je juče je u Skupština grada održala sastanak lokalnog Saveta za migracije. Gradonačelnica Dušanka Golubović je razgovarala sa predstavnicima ovog naselja i održan je sastanak, a građani su bili kategorični u svom zahtevu da Pprihvatni centar bude zatvorenog tipa i da služi isključivo za smeštaj porodica.

- Migranti, šesnaestogodišnjaci, nisu napali trinaestogodišnju devojčicu. Sam događaj nema elemente krivičnog dela, niti prekršaja - rekao je predstavnik somborske policije na sastanku Saveta.

Zahvaljujući brzoj akciji Ministarstva za rad, uz asistenciju policije, iz Sombora je hitno deportovano 70 migranata samaca u Preševo i druga mesta. Zaključeno je da će lokalna samouprava i ubuduće, ukoliko se migranti – samci pojave na teritoriji grada, zahtevati da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja organizuje akcije u slučaju njihovog nedoličnog ponašanja deportuju migranate.

Izvor: Radio Dunav

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top