Somborske vesti

Izletište Tromeđa kod Sombora do kraja godine

"Vode Vojvodine" obustavile su postupak javne nabavke za izvođenje radova na uređenju leve obale kanala Vrbas - Bezdan kod Sombora, odnosno na Tromeđi, ušću Velikog bačkog kanala i kanala DTD.

Javna nabavka je raspisana pre nešto više od mesec dana. Procenjena vrednost radova iznosi devet miliona dinara, lokalna samouprava će učestvovati sa 3,6 miliona, a "Vode Vojvodine" sa 5,4 miliona dinara.

Međutim, ovo JVP je obustavilo postupak javne nabavke za uređenje Tromeđe, jer je za ovaj posao pristigla samo jedna ponuda, koja je dostavljena 12. jula. Naime, reč je o zajedničkoj ponudi somborskih firmi VD "Zapadna Bačka" i VDP "Dunav i Tisa". Ta dva preduzeća su izvela računicu da će radovi koštati 9.177.303 dinara.

Pošto ponuda prevazilazi vrednost predviđenih novčanih sredstava, JP "Vode Vojvodine" donelo je odluku da obustavi postupak javne nabavke i da je ponovo oglasi tokom ove godine.

Planirana je izgradnja dva prilazna puta, širine tri metra i dužine 156 metara, odnosno 137 metara. Podloga oba prilaza biće od tucanika. Ovo preduzeće je prvobitno odredilo rok za završetak izletišta od 40 dana, odnosno do kraja septembra. Ako sve bude teklo po planu, radovi bi trebalo da budu završeni do kraja godine.

Uređenje Tromeđe je projekat koji su građani Sombora odabrali tokom procesa participativnog budžetiranja za ovu godinu. Ušće kanala DTD i Velikog bačkog kanala, poznatije kao Tromeđa, decenijama služi kao kupalište i izletište, pogotovo oko 1. maja, kad mnogi mladi kampuju na obali kanala. Inače, oko ovog prostora je i staza za šetnju koja vodi do mosta na Apatinskom putu.

Izvor: novosti.rs

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top