Somborske vesti

Sedmoro Somaratonaca na pobedničkom postolju u Kanjiži!

U subotu 12. avgusta održan je 36. Atletsko plivački maraton u Kanjiži - trka sa jednom od najdužih tradicijia u našoj državi, a i ove godine veliki broj učesnika iz Srbije i Mađarske je trčalo u jednoj od disciplina koje su održane u okviru ovog događaja. Glavne trkačke discipline bile su trke na 10,5 i 22 kilometra.

Pobednici trke na 10,5 kilometara bili su Đuro Borbelj iz Apatina u muškoj konkurenciji i Aleksandra Burkanović iz Novog Sada u ženskoj konkurenciji, dok su na 22 kilometra najbrži bili Goran Vendlener takođe iz Novog Sada i Marijana Čegar Lukić iz Apatina.

Tradicionalno uspešni i ovog puta bili su članovi Atletsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’ iz Sombora. Jedanaest somaratonaca je istrčalo jednu ove dve trase, a čak sedmoro se našlo na pobedničkom postolju u svojim starosnim kategorijama.

Najbrži od somboraca ovog puta bio je Damir Marković koji je 10,5 kilometra istrčao za 39 minuta i 24 sekunde što je bilo dovoljno za osmo mesto u generalnom plasmanu u konkurenciji od 190 finišera i ubedljivo prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji. Odmah iza njega kao devetoplasirani u cilj je utrčao odlični Đuka Čeljuska koji je takođe trijumfovao u svojoj starosnoj kategoriji. Ilija Zvekanov je zauzeo treće mesto u svojoj kategoriji, dok je trku sa ličnim rekordom istrčao Milan Kovačić.

U ženskoj konkurenciji na 10,5 kilometara Vesna Bogišić Vicko je istrčala još jednu odličnu trku, ali joj je pobedničko postolje u generalnom plasmanu izmaklo sa samo 5 sekundi te je trku završila na četvrtom mestu, ali pobedničko postolje i drugo mesto u svojoj starosnoj kategoriji je bilo osigurano za ovu veoma brzu trkačicu. Trku na 10,5 kilometara uspešnoje istračala i Snežana Radović.

Trasu od 22 kilometra istračali su Miloš Stambolija koji je zauzeo treće mesto u svojoj starosnoj kategoriji kao i Arpad Šarkezi u svojoj kategoriji, dok su trku istrčali još Lazar Rišar i Boško Jerković. Od somaratonki 22 kilometara sa novim ličnim rekorodom istrčala je Tijana Odobašić što je bilo dovoljno za treće mesto u starosnoj kategoriji.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top