Somborske vesti

Somaratonci trčali u Rumi, Zagrebu i Somboru

U subotu 26. avgusta odražan je prvi polumaraton u Rumi čime je je još jedan grad u Srbiji ove godine dobio uličnu trku i potvrdio veliku popularnost trčanja u ovom trenutku. Start trke na 21 kilometar bio je u 17h na temeraturi višoj od 35 c što je predstavljalo pravi izazov za sve koji su se našli na trasi. Na cilj je utrčalo 283 trkača koji su istrčali polumaratonsku distancu kao i 18 štafetnih timova. Prvo izdanje ove trke privuklo je najbolje dugoprugaše iz Srbije, a pobednik trke je Samuel Kiplimo iz Kenije koji živi i trenira u Užicu sa Oliverom Jevtić koja je bila pobednica u ženskoj konkurenciji.

Atletsko rekreativni klub ’’Somaraton’’ iz Sombora je imao četiri svoja predstavnika na ovoj trci i to Lazara Rišara, Miloša Stamboliju i Arpada Šarkezija koji su izuzetno teškim vremenskim uslovima uspeli da istrče 21 kilometar, kao i Milana Kovačića koji je bio član novsadske šafete koja je uspela da se izbori za odlično četvrto mesto.

Isti dan, ali u Zagrebu održan je 4. Grawe Noćni maraton koji se trči oko popularnog zagrebačkog jezera Bundek. Ova trka kao i sve noćne iz svake godine privlači sve više učesnika. Tako je ove godine zabeleženo da je jednu od trka u okviru manifestacije istrčalo više od 1.500 trkača. Među njima je i ove godine, kao i prethodnih bilo predstavnika ’’Somaratona’’, a ove godine polumaratonsku distancu puni pozitivnih utisaka istrčali su Boris Majstorović, Biljana Vezmar i Maja Bodrožić.

I pored trka u Srbiji i regionu, na redovnom 56. kolu trkačke lige Somaraton koja se održala takođe u subotu na gradskom hipodromu okupilo se dvadesetak trkača i tako zaokružili jedan veliki trkački vikend.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top