Somborske vesti

Vodokanal preuzeo i mrežu u Kljajićevu

Gradsko veće Sombora usvojilo je predlog odluke o kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, o čemu će se izjasniti i odbornici Skupštine grada.

Veće je prihvatilo informaciju o preuzimanju vodovoda u Kljajićevu i prihvatilo odluku o ceni vode, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda i naknade za održavanje vodovodnog priključka koje JKP „Vodokanal“, u zavisnosti od kategorije potrošača, primenjuje.

Članovi veća izglasali su Pravilnik o pružanju socijalno-edukativnih usluga. Socijalno-edukativne usluge utvrđene su Odlukom o pravima u socijalnoj zaštiti iz nadležnosti grada Sombora, a podrazumevaju pomoć pojedincima i porodicama radi prevazilaženja kriznih situacija, sticanja veština za samostalan i produktivan život u zajednici. Gradsko veće je ovlastilo gradonačelnicu Dušanku Golubović da sa Centrom za socijalni rad u Somboru potpiše aneks ugovora o finansiranju pružanja socijalno-edukativnih usluga u 2017. godini.

Na istoj sednici utvrđen je tekst javnog poziva i kriterijumi za raspoređivanje sredstava za realizaciju Lokalnog akcionog plana namenjenog Romima.

Izvor: dnevnik.rs

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top