Somborske vesti

Sonćanske mažoretkinje prvakinje Evrope

Kulturno umetničko društvo "Mažoret" iz Sonte ima razlog za slavlje. Mažoretkinje su na 19. Evropskom prvenstvu koje je održano u Sloveniji, u gradu Laško osvojili titulu prvaka Evrope u kategoriji kadeti, disciplina mace (mejs).

Na prvenstvu se takmičilo preko 1400 mažoretkinja iz 12 evropski zemalja koje su bile podeljene u 3 kategorije. Sonćanskim mažoretkinjama ovo je 11 put da učestvuju i po prvi put zlato se našlo u njihovim rukama. Treba napomenuti i da su 2012. u Českoj i 2013. u Rumuniji osvojili srebrne medalje.

Pripreme koje su se obavljale preko celog leta urodile su plodom. Adam Vidaković predsednik KUD-a i trener Valentina Zvonar ne kriju zadovoljstvo ostvarenim uspehom i najavljuju da su tek počeli. Pred kadetkinjama je dug put i mnoštvo prilika da osvajaju dobra mesta.

Adam Vidaković, predsednik i osnivač KUD-a "Mažoret" veliku zahvalnost duguje opštini Apatin, koja je pored redovnih sredstava iz opštine koje društvo dobija, obezbedila put u Sloveniju. Veliku zahvalnost duguje se i roditeljima koji su jednim delom finansirali boravak u Sloveniji. Vidaković se takođe i Aleksandru Koraću oko pomoći realizacije svih projekta tokom ove godine.

Izvor: 025info

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top