Somborske vesti

Otvoren Kapitol park u Somboru

Juče je u Somboru otvoren prvi moderni maloprodajni objekat – Kapitol Park, u čiju izgradnju je Posejdon grupa invesitrala 10 miliona evra.

Uz prisustvo velikog broja zvanica, poslovnih partnera i saradnika, kao i predstavnika grada Sombora i opština Zapadnobačkog upravnog okruga, prvi radni dan parka počeo je svečanom ceremonijom i presecanjem vrpce.

Na svečanoj ceremoniji govorili su direktor Posejdon grupe Džejms Gan i predsednik Skupštine grada Sombora prim. dr Zoran Parčetić.

Džejms Gan, direktor Posejdon grupe, zahvalio se gradu Somboru i Somborcima na podršci tokom realizacije projekta.

„Od danas će Kapitol Park Sombor biti na usluzi 86.000 stanovnika grada i okolnih gradova Vojvodine, što ukupno prevazilazi broj od 100 000 ljudi. Sa 10 internacionalnih i domaćih brendova – Deichmann, Takko, DM, C & A, Studio Moderna, Menjačnica Winner, Moj Kiosk, NEFA nameštaj i Galen Pharm – Kapitol Park Sombor je nova destinacija za kupovinu i kvalitetno provedeno slobodno vreme u severnoj Srbiji.

Obezbeđeno je 100 novih radnih mesta i povećana potražnja u lancu distribucije za robu i usluge koji će se distribuirati u 10 prodavnica u parku“, kazao je Gan i istakao da su kontinuirane investicije dokaz vere Posejdon grupe u sve brži ekonomski napredak Srbije.

Predsednik skupštine Grada Sombora dr Parčetić naglasio je da je Sombor odvajkada bio poznat kao grad kulture i umetnosti, ali i kao veliki trgovački centar.

„ Drago nam je da je Posejdon grupa u Somboru prepoznala dobar ambijent za ulaganja, a u lokalnoj samoupravi pouzdanog partnera i izgradila ovaj moderni objekat koji će omogućiti da se Sombor vrati staroj, dobroj trgovačkoj tradiciji. Ubeđen sam da će Kapitol Park obezbediti osmehe na licima kupaca, ali isto tako i svih zaposlenih. Nadam se i da će Posejdon grupa nastaviti sa društveno odgovornom poslovnom politikom prema lokalnoj zajednici u kojoj se nalazi, a u lokalnoj samoupravi će uvek imati pouzdanog partnera i saradnika”, kazao je prim. dr Zoran Parčetić.

Otvaranjem Kapitol Parka Sombor obeležen je uspešan završetak prve faze ovog projekta, dok će hipermarket Lidl biti otvoren tokom 2018. godine.

Kapitol Park se nalazi u Štrosmajerovoj ulici br. 28, Sombor.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top