Somborske vesti

Somaratonci trčali na tri trke tokom vikenda!

Bogat trkački vikend započeo je na Paliću na Vinskom maratonu jedinstvenoj sportsko – turističkoj manifestaciji koja se po prvi put održala u našoj zemlji. Više od dvestotine učesnika je imalo priliku da istrče 21 kilometar po veoma zanimljivoj trasi koja se protezala po celom Paliću prolazeći kroz i pored najboljih vinarija tog kraja. Prvi Vinski maraton su uspešno završili Fridrih Balint, Damir Marković, Dragan Kolarić, Atila Sič, Boris Majstorović, Marina Brbaklić Tepavac, Maja Bodrožić i Biljana Vezmar.

Isti dan u Republici Hrvatskoj u Kopačkom ritu održan je 2. Baranjski polumaraton sa startom i ciljem kod dvorca u Tikvešu, a trčalo se kroz rezervat prirode što je oduševilo dvestotinjak učesnika ovog polumaratona. Trku je završio i član Ark ''Somaraton'' Miloš Kesić koji je u generalnom plasmanu bio osmi, a prvi u svojoj starosnoj kategoriji.

Za kraj vikenda održan je i 3. Odžački polumaraton po novoj kružnoj starzi sa ukupno četiri kruga. Trku je obeležila izuzetno jaka konkukrencija, a pored naboljih domaćih takmičara pobede u muškoj i ženskoj konkurenciji su ondeli trkači iz Kenije. Članovi ''Somaratona'' su ponovo bili među najbrojinim ekipama, a najbrži somborac na polumaratonskoj trasi u Odžacima bio je Lazar Rišar, a pored njega polumaraton su istrčali i Đorđe Sladaković, Zoran Nikolić, Boris Majstorović, Miloš Stambolija, Boško Jerković, Tijana Odobašić, Tamara Rnjak i Arpad Šarkezi koji je zauzeo treće mesto u svojoj kategoriji. Trasu od deset kilometara je istrčao Danijel Šokac, a Aleksandar Krneta i Ivana Šokac su istrčali trku na pet kilometara.

Bez obzira na veliki broj trka u subotu je održano jubilarno 60. kolo Trkačke lige Somaraton na kojem je dvadeset učesnika istrčalo pet kilometara na gradskom hipodromu.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top