Somborske vesti

Svečani prijem nove generacije studenata na Pedagoškom fakultetu u Somboru

U ponedeljak, 2.oktobra 2017. godine, u amfiteatru Pedagoškog fakulteta u Somboru priređen je svečani prijem 206. generacije studenata osnovnih akademskih studija. Dobrodošlicu studentima uputio je dekan, prof. dr Željko Vučković, koji je istakao da će Pedagoški fakultet sledeće godine slaviti 240 godina kontinuiranog obrazovanja učitelja u Somboru, i da uz primenu novih metoda i tehnologija sa ponosom nastavlja tu tradiciju. Profesor Vučković je rekao da su profesije za koje su se studenti Pedagoškog fakulteta opredelili od društvenog i humanog značaja. Takođe, naveo je da studiranje nije samo nastava i nauka, već je radost saznanja i druženja, te da je univerzitet zajednica ljudi koje povezuju iste vrednosti: znanja, učenosti, odgovornosti, slobode i humaniteta.

Prodekan za doktorske studije, akreditaciju i proveru kvaliteta doc. dr Slobodan Sadžakov poželeo je novim studentima da uspešno i u roku završe studije, te naveo da će im biti omogućeno kvalitetno studiranje. Profesor Sadžakov je skrenuo pažnju studentima da se upoznaju sa njihovim pravima i obavezama, i u vezi sa tim, pozvao ih da se uključe u rad Studentskog parlamenta koji štiti njihova prava ili da dolaze na sastanke prodekana i studenata koji se redovno održavaju u toku školske godine.

Studentima je dobrodošlicu poželela i prodekanica za nastavu prof. dr Nataša Branković, koja ih je upoznala sa organizacijom nastave. Ona je ukazala na brojne prednosti bolonjskog sistema studiranja istaknuvši da im je omogućena mobilnost koja se odvija pod okriljem programa Erazmus plus, što znači da se deo studija može provesti na nekom od fakulteta u Evropskoj uniji. Za sve dodatne informacije studenti mogu da se obrate saradniku za međunarodnu saradnju Mladenu Subotiću, kao i da se informišu o konkursima na sajtu Fakulteta. Na kraju, profesorka Branković je istakla da bolonjski način studiranja stavlja studente u centar nastavnog procesa, što podrazumeva da se vrednuju sve njihove aktivnosti tokom semestra.

Katarina Plazinić, rukovodilac Službe za nastavu i studentska pitanja, upoznala je studente sa načinom funkcionisanja te službe u cilju lakšeg snalaženja u delu studiranja koji se tiče administracije.

Svečanost su uveličali hor i orkestar Pedagoškog fakulteta kojima je dirigovala doc. dr Biljana Jeremić. Oni su izveli himnu studenata Gaudeamus igitur, kao i popularne pesme „Običnu ljubavnu pesmu“ grupe Aerodrom i numeru „Volim te“ Lea Martina.

Ove godine, na četiri studijska programa Pedagoškog fakulteta u Somboru, upisano je 105 studenata prve godine (41 učitelj, 30 vaspitača, 23 dizajnera medija u obrazovanju i 11 bibliotekara-informatičara), od kojih je na budžetu 102 i troje samofinansirajućih.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top