Somborske vesti

Tijana Kabić i Vesna Bogišić Vicko vicešampionke na 2. Zrenjaninskom polumaratonu

U nedelju 08. oktobra 2017. godine održan je drugi Zrenjaninski polumaraton koji je već svojim prvim izdanjem postavio visoke standarde u organizaciji. Lepo vreme i odlična organizacija privukli su više od 400 učesnika koji su trčali polumaratonsku trasu od 21 kilometra, štafetnu trku ili trku na 7 kilometara.

Atletsko rekreativni klub ''Somaraton'' Sombor imao je devet trkača koji su nastupili u Zrenjaninu. Odličan rezultat ostvarila je Tijana Kabić koja je u cilj utrčala kao druga u ženskoj konkukrenciji na glavnoj polumaratonskoj trci. Trasu od 21 kilometra istrčali su još i Mirko Erdelji, Petar Šuša, Đorđe Sladaković, Miloš Stambolija i Zoran Nikolić.

U trci na 7 kilometara odličan plasman imala je Vesna Bogišić Vicko koje je utrčala kao druplasirana u ženskoj konkukrenciji na ovoj kraćoj distanci i tako zaokružila sjajan nastup ženskih članica ''Somaratona'' u Zrenjaninu. Ovu trasu istrčali su i Aleksandar Krneta i Jelena Stanimirović.

Ove nedelje održan je i 26. Zagrebački maraton gde se među 11.500 trkača učesnika bili i članovi Atletsko rekreativnog kluba Somaraton Balint Fridrih i Đorđe Vučković koji su maratonsku distancu od 42.1 km. istrčali sa vremenom od tri sata i trideset min.

Isti dan, ali u drugom delu Evrope održan je još jedan od velikih svetskih maratona i to u Minhenu. Član ''Somaratona'' Ilija Zvekanov uspešno je istrčao 21 kilometar i finiširao na Olimpijskom stadionu u Minhenu čime je zabeležio još jedno učešće na najvećim evropskim maratonima.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top