Somborske vesti

Danas u podne će se oglasiti sirene za uzbunjivanje!

Druga nedelja oktobra 2017. godine posvećena je aktivnostima koje doprinose smanjenju rizika od prirodnih katastrofa.

S obzirom da se, prema podacima Svetske meteorološke organizacije i Ujedinjenih nacija, godišnje na planeti dogodi na stotine elementarnih nepogoda, preduzimaju se razne aktivnosti za smanjenje rizika. Osim utvrđivanja stručnih koncepata i aktivnosti kojima se bave nadležne organizacije i javne službe, sprovode se edukacije u oblasti upravljanja rizicima i veće spremnosti i osposobljenosti stanovništva za preventivno delovanje i efikasno uključivanje u sistem odbrane od elementarnih nepogoda.

Polazeći od činjenice da su građani nedovoljno upućeni u poznavanje znakova za uzbunjivanje, lokalna samouprava je pristupila štampanju 300 plakata sa prikazom zvučnih signala u slučaju elementarnih nepogoda i drugih nesreća. Plakati će biti istaknuti u školama, domovima zdravlja, ustanovama kulture i drugim javnim prostorijama i objektima od javnog značaja.

Obeležavajući nedelju i Međunarodni dan posvećen smanjenju prirodnih katastrofa, na teritoriji grada Sombora, 11. oktobra 2017. godine – tačno u 12.00 časova, aktiviraće se sirene za uzbunjivanje koje će emitovati signal „prestanak opasnosti“.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top