Somborske vesti

Beograđani postali zakupci somborskih apoteka

U narednih 15 godina zakupac 20 apoteka biće Apotekarska ustanova "Galen farm" koja za mesečnu rentu daje 1.440.000 dinara

Baš kako je gradska vlast i najavila, državne apoteke u Somboru, njih 20, dobile su novog vlasnika, i to zbog velikog duga prema dobavljačima. Tako će u narednih 15 godina zakupac somborskih apoteka biti Apotekarska ustanova "Galen farm" iz Beograda, nakon što je na javnom nadmetanju ponudila najbolju cenu od 1.440.000 dinara za mesečno zakup. - Apoteka Sombor nastavlja da radi sa svojom jednom organizacionom jedinicom, Centralnom apotekom. Diplomirani farmaceuti i farmaceutski tehničari prelaze kod novog poslodavca. Deo administrativnog osoblja takođe će biti potreban Apoteci Sombor, a situacija sa preostalim radnicima biće rešavana na drugi način - izjavila je Desanka Vitas, direktorka Apotekarske ustanove Sombor.

Novi zakupac je izjavio da 65 radnika u Apoteci Sombor ne treba da brine, jer "Galen farm" planira povećanje broja zaposlenih, kao i asortimana lekova.

OBAVEZA

NA rok od 15 godina u zakupje dato pet gradskih i 15 seoskih apoteka. Obaveza zakupca je da nastavi delatnost, ali i da obezbedi noćna dežurstva u nekima od njih.

Izvor: novosti.rs

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top