Somborske vesti

Đaci generacije nagrađeni kovanicama sa likom znamenitih ličnosti Srbije

Akcija nagrađivanja učenika generacije osnovnih i srednjih škola kovanicama sa likom znamenitih ličnosti Srbije i knjigom, koju su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i AD „Politika“ pokrenuli 2010. godine, održala se do danas.

Nastavljajući akciju, predstavnici Ministarstva prosvete danas su u Somboru kovanice i knjige uručili đacima generacije osnovnih i srednjih škola Školske uprave Zapadnobačkog i Severnobačkog okruga.

Đacima i roditeljima obratili su se načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Dušan Marijan i Borislav Staničkov, načelnik Školske uprave Zapadnobačkog i Severnobačkog upravnog okruga. Dodeli nagrada prisustvovala je i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

Na neposredan način, iznoseći lični primer, učenicima se obratio načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga, koji je đake posavetovao da nastave sa usavršavanjem.

„Danas je znanje sve i ništa vrednije od njega ne postoji. Pogledajte ljude oko sebe, oni koji su ulagali u svoje znanje napredovali su i danas se usavršavaju i rade. Želim vam mnogo uspeha i želim da ova sredina iznedri još više školovanih i naprednih ljudi“, kazao je Marijan.

Staničkov je kazao da je akcija koja se održava od 2010. godine dobra i da je nagrađivanje učenika dokaz da su uvaženi rezultati koje su postigli u školi i na drugim poljima.

„Obrazovno-vaspitni proces je dvosmeran i mi smo, kao vaši nastavnici i učitelji, mnogo toga i od vas naučili. Čovek koji postane učitelj, ipak ostaje do kraja života i učenik. Ponekad koren znanja može da bude gorak, ali plodovi su slatki. Zato sam siguran da ćete plodove znanja ubirati i dalje. Ministarstvo, lokalna samouprava i vlada trebalo bi da da stvore bolje uslove za rad, odnosno da se uvede sve ono što ima svrhu boljeg vaspitno –obrazovnog procesa.“, kazao je Staničkov i zahvalio se roditeljima što su uspeli da odneguju vrednu i uspešnu decu.

Staničkov je svoje obraćanje prisutnima završio porukom prosvetitelja Dositeja Obradovića : „Sticanje znanja je dobit, a prenošenje znanja –misija.“

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top