Somborske vesti

Obnovljena kapela na Malom katoličkom groblju

Radovi na obnovi i konzervaciji kapele Svete Terezije na Malom katoličkom groblju u Somboru, završeni su krajem oktobra, vrativši joj nekadašnji sjaj i lepotu.

Kapela je izgrađena 1905. godine i obnova objekta spolja i iznutra bila je potrebna. Sredstva za obnovu u iznosu od 2.000.000,00 dinara obezbeđena su u budžetu grada Sombora za 2017. godinu, u okviru stavke namenjene finansiranju verskih zajednica i bila su dovoljna da se restauracija obavi na unutrašnjem delu objekta i čeonom delu fasade kapele.

Predstavnicima grada – Antoniju Ratkoviću, zameniku gradonačelnice, Silardu Jankoviću, članu Gradskog veća za oblast zaštite nacionalnih manjina i saradnje sa verskim zajednicama i Ivanu Šimunovu, pomoćniku gradonačelnice za oblast međunarodne saradnje, prilikom obilaska kapele, zahvalio se župnik župe Presvetog trojstva u Somboru Josip Pekanović.

Župnik Pekanović se zahvalio lokalnoj samoupravi što je izdvojila sredstva za restauraciju kapele i pohvalio dosadašnji način izdvajanja sredstava za verske zajednice i izrazio nadu da će se dobra saradnja nastaviti.

Radove na obnovi kapele izvela je Radionica za konzervaciju i restauraciju kulturnih dobara „Ambrušić“ u Somboru.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top