Power increases with each error, and the player in the new role to jurisdiction. Five strokes in the current (75 volts), and pain effect starts to squeak 150 volts - to end begging in a test clapping 180 volts that are no longer able to pain. Then they start to hit his head on the wall, then he fell off his chair, silent. It looks very natural, and the subject will experience a serious crisis - secondly, we need the spirit of refusing to participate order aripiprazole in this inhuman experience, but whenever the President calls a calm voice of experience will continue to pressuring rubilnik.Primite to the starting position: legs to put a little less than the shoulder width distance, back straight and chin slightly raised, hands down. Painted just smoke! Turn your head to the right and to the short nose noisy breathing. Leave a smoke shot! Turn your head to the left, and shortness of breath, noisy (Figure 4).Schitaetsya than regular classes using a useful training respiratory disease.

Somborske vesti

I ove godine u Monoštoru SFRJ Rakijada

I ove godine, u Bačkom Monoštoru se održava SFRJ Rakijada. U subotu, 25. novembra, od 17h u Domu culture, Monoštorci i gosti predstaviće svoje “fele” domaće rakije.

SFRJ (Sto Fela Rakije Jugoslavije) Rakijada je manifestacija koja se održava povodom 29. novembra – Dana republike, praznika “Stare Jugoslavije”. Uz predstavnike iz svih bivših jugoslovenskih republika, svoje “fele” rakije predstavljaju proizvođači iz Bačkog Monoštora i okruženja. Na SFRJ Rakijadi intonira se himna Jugoslavije, sluša se muzika iz doba SFRJ, obavezan je i dress code koji uključuje titovku i crvenu maramu.
Programom manifestacije predviđena su priznanja za najbolje proizvođače rakije, kao i zabava uz karaoke i još mnoga iznenađenja.

Organizatori rakijade su Udruženje građana za razvoj eko-ruralnog turizma “Podunav” i Mesna zajednica Bački Monoštor.

Monoštorci su poznati proizvođači voćne rakije. Svaki domaćin ima veću ili manju količinu ove „kapljice“ za različite prilike. Najomiljenija je kajsijevača, dunjevača, kruška, a tu su i šljiva i loza. Za one koji žele da probaju nešto malo neobičnije, tu je rakija od divlje kruške, žužule, kupine, višnje i trešnje, a posebna kategorija je „dudara“. Pre sedamdesetak godina, ulice Monoštora bile su prepune stabala duda, zbog uzgoja svilene bube, koja se hranila lišćem ovoga drveta. Sočni crni i beli plodovi ove biljke koristili su se za spravljanje rakije, koja je izuzetno jaka i specifične arome.

Kontakt informacije i prijava:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Tel: 025 807 504, 063 89 38 128

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top