Somborske vesti

Sombor rešava manjak parking mesta u centru grada

Problem parkiranja u Somboru nije od juče, ali naredne godine ovaj problem će biti rešen, najavljuju iz Parking servisa. Ako automobilom dolazite u centar, treba vam najmanje pola sata da u Mrazovićevoj, Mirnoj, Pariskoj, ili Čitaoničkoj ulici pronađete mesto za parkiranje, ali samo pod uslovom da imate mnogo sreće. ...
Najgora situacija je u Mirnoj ulici kod Doma zdravlja, jer mnogi moraju do lekara automobilom i tu mesta nikad nema, pa su česta nepropisna parkiranja.

Problem parkiranja je postao još veći posle uređenja Trga Koste Trifkovića gde je izgubljeno 96 mesta, zbog regulacije saobraćaja još 40, tako da je u gradu svega oko 1.100 mesta za parkiranje što je malo za grad sa 50 hiljada stanovnika.

"Imamo rešenje, osnivač je upoznat sa tim rešenjem. To je bivša zgrada Prokupca gde imamo 2839 kvadrata raspoloživog prostora za koji mi smatramo da bi bio dobro mesto za jedan zatvoreni parking u gradu", kaže Gordana Vulović, v.d. direktor Parking servisa.

U aprilu sledeće godine treba da bude završena projektno tehnička dokumentacija za ovaj zatvoreni parking sa stotinu mesta, to bi kako procenjuju u Parking servisu oslobodilo pritiska centar grada i smanjilo gužve.

Izvor: RTV

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top