Somborske vesti

Otvorena ambulanta Doma zdravlja u naselju Goge u Somboru

Žiteljima naselja Goge u Somboru, 29,.decembra 2017. godine, ostvarena je dugogodišnja želja – otvorena je ambulanta Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“. Ambulanta je otvorena u adaptiranom gradskom objektu u kojem su prostor dobile još i apoteka, kao i poslovnica Pošte Srbije.

Presecanjem vrpce na renoviranom objektu, gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, ozvaničila je početak rada ambulante.

„Danas završavamo realizaciju aktivnosti planiranih za 2017. godinu, poslednja stvar koju radimo u ovoj godini jeste otvaranje objekta ambulante, apoteke i pošte u naselju Goge. Otvaranje ambulante, kao i preduzimanje drugih aktivnosti rezultat je uvažavanja zahteva građana, apela mesnih zajednica, odnosno prioriteta koje su oni sami postavili. Značajno je da su građani prepoznali potrebu za ovakvim objektom i da je lokalna samouprava imala mogućnosti da ovakvim zahtevima izađe u susret. U rekonstrukciju objekta uloženo je oko pet miliona dinara. U ovoj, kao i u svim drugim aktivnostima, imali smo veliku podršku pokrajinskih i republičkih vlasti. Ove nedelje od Ministarstva finansija i Vlade Srbije obezbeđeno je 25 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve za uspešan završetak svih planiranih investicija u 2017. godini“, kazala je gradonačelnica i zahvalila se Vladi Srbije i pokrajinskim organima vlasti na ukazanoj pomoći.

I Emeše Uri, direktora Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ u Somboru istakla je da je zbog velikog broja stanovnika bilo potrebno da se u Gogama otvori jedna ambulanta.

„Iz budžeta grada izdvojena su i sredstva za nabavku medicinske opreme , nameštaja, odnosno svega šta je potrebno za funkcionisanje ambulante“, dr Uri je pozvala građane Goga da se jave u ambulantu već u toku sledeće nedelje.

„Potrebno je da se građani jave kako bi se napravio spisak onih koji žele da prenesu karton u novu ambulantu. Građani ne moraju sami dolaziti u grad, već ćemo mi te kartone preneti i čim se sakupi dovoljan broj pacijenata krećemo sa radom. U početku radiće jedan doktor i jedna medicinska sestra, jer moramo da zadovoljimo normative koje je propisalo Ministarstvo zdravlja, a to je da na 1600 kartona dolazi jedan doktor. Ukoliko se broj poveća, razmislićemo o dvosmenskom radu“, kazala je dr Uri i zahvalila se gradu na pomoći zahvaljujući kojoj je kupljena medicinska oprema i to: tri EKG aparata, pet inhalatora, 15 aparata za pritisak, 15 hirurških setova i druga oprema, kao i nameštaj za ambulantu.

Zadovoljstvo nisu krili ni u Apoteci „Galen farm“, koji su istakli da je ovo prva od 18 apoteka ove zdravstvene ustanove na teritoriji grada Sombora.

Bojana Proković, komercijalni direktor „Galen farma“ istakla je da će ova apoteka širokim asortimanom proizvoda, visokim kvalitetom pružene usluge, stručnim i edukativnim kadrom pružiti građanima Sombora kvalitetnu podršku u očuvanju zdravlja i sticanju zdravih životnih navika.

Radovan Ramić, iz Pošte Srbije je istakao da mu je čast i zadovoljstvo što je prisustvovao otvaranju objekta.

„Otvorićemo poštu u kojoj će biti zastupljene sve usluge. Spremni smo za rad i kada se okonča „papirološki“ deo počećemo sa radom. Pošta je ozbiljna firma, ljudima idemo na noge, do sada smo imali uspešne rezultate i građani su bili zadovoljni“, kazao je Ramić.

Otvaranju ambulante, apoteke i pošte u Gogama prisustvovao je i veliki broj građana, žitelja ovog gradskog naselja.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top