Somborske vesti

Osam apoteka Galen farma počelo sa radom

Prva Narodna apoteka u Somboru je među osam apoteka, koje su danas počele da rade nakon što je Apotekarska ustanova „Galen farm, uzela u zakup 18 somborskih apoteka.

„Osim apoteke u naselju Goge, od danas će građanima biti na usluzi još osam apoteka koje smo preuzeli u skladu sa ugovorom koji smo potpisali sa gradom Somborom. U narednom periodu, za desetak dana, planiramo da otvorimo preostale apoteke koje su preuzete po ugovoru“ , kazala je Bojana Proković, komercijalni direktor „Galen farma“.

Od osam apoteka koje su počele sa radom, četiri su u selima: Kljajićevo, Bezdan, Stanišić i Bački Monoštor.

Prema rečima direktorke Proković, „Galen farm“ će od 1. februara 2018. godine moći da izdaje i lekove na recept.

Kada je reč o stanju preuzetih objekata komercijalna direktorka „Galen farma“ ističe da su objekti Apoteke Sombor zatečeni u dobrom stanju, a što se tiče kadrova već je zaposleno nekoliko dipl. farmaceuta i farmaceutskih tehničara.

Proković je najavila širenje mreže „Galen farma“ na teritoriji grada i to pre svega na selima koja do sada nisu imala apoteke.

Početak realizacije ugovora, odnosno otvaranje apoteka, propratio je i Sava Dojić, član Gradskog veća za oblast finansija i privrede, te Goran Nonković, direktor JKP „Prostor“.

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top