Somborske vesti

Utvrđen predlog liste odobrenih projekata za realizaciju LAP-a Roma u 2018. godini

Komisija za dodelu sredstava za realizaciju Lokalnog akcionog plana Roma, pregledala je dostavljene projekte po javnom pozivu za realizaciju LAP-a Roma u 2018. godini i utvrdila predlog liste odobrenih projekata.

Na javni poziv dostavljeno je osam predloga projekata, od kojih je Komisija odbila dva i odobrila šest projekata.

Prema obrazloženju Komisije, predlog projekta UG „Centar za inkluziju Roma“ je odbijen jer nije dostavljen u roku trajanja poziva, a predlog projekta NVO „Ženska alternativa“ je odbijen jer u ciljevima i zadacima ove organizacije nije naveden rad sa romskom populacijom, niti je romska populacija istaknuta kao ciljna grupa.

Komisija je predložila da se finansira realizacija projekata: „Edukativne radionice“ – predlog „Udruženja Roma Bački Monoštor“, „Znam da mogu“ – predlog „Udruženja Roma Doroslovo“, projekat „Obrazovanjem do uspeha“ je predložilo UR „Beli golub“, a projekat „Nagradna ekskurzija učenika osnovne škole“ predložilo je UG „Baranjka“.

Savez romskih NVO zapadnobačkog okruga predložio je projekat „Materijalna podrška romskoj zajednici“ i predloženo je da se finansira projekat „Zajedno do zdravlja“ čiji je predlagač UG „Romska kuća“.

Na predlog liste odobrenih projekata učesnici javnog poziva imaju pravo prigovora u roku od tri dana od dana njenog objavljivanja.

Prigovor se upućuje Komisiji za dodelu sredstava za realizaciju LAP-a Roma posredstvom Odeljenja za društvene delatnosti i podnosi se u pisanoj formi putem pisarnice Gradske uprave grada Sombora (Gradski uslužni centar, šalteri 11 i 12), Trg cara Uroša 1, Sombor.

Predlog liste odobrenih projekata dostupan je ovde.

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top