Somborske vesti

Besplatne sportske rekreacije u Somboru

Sportski savez grada Sombora pod pokroviteljstvom somborske opštine i ove godine organizuje besplatne sportske i rekreativne programe za sve generacije. Treću godinu za redom prijavio se znatan broj žena, koji je startovao sa akvabikom u bazenima Sportskog centra "Soko".

Lagane aerobne vežbe i plivanje raznim stilovima samo su deo programa besplatne rekreacije u vodi za žene svih generacija. Učesnicama programa najviše prija leđno i prsno plivanje, jer kažu da ih oslobađa od stresa.

"Prijavila sam se na ovu rekreaciju, jer je bolje da plivam nego da to vreme provedem sedeći kod kuće za računarom. Ovim vežbama pripremiću se za predstojeću letnju sezonu", rekla je Mara Marić.

"Drugu godinu pohađam ovu rekreaciju, jer mi prija za zdravlje i oslobađa od stresa. Nadam se samo da će iduće godine biti češće u sedmici, jer je za sada samo dva puta nedeljno", saopštila je Nađa Zovko.

"Za zdravlje mi prija da plivam, jer opuštam zdravlje i psihu, a instruktorka je odlična", izjavila je Tatjana Panić.

Akvabik podrazumeva vežbe za sve grupe mišića, učvrščuje i oblikuje telo, leči gojaznost.

"Ovaj vid rekreacije prija ženama, naročito onim krupnijim ili sklonim gojaznosti kojima je teže da rade na suvom zbog opterećenja zglobova i kukova", kazala je Sandra Kamber, instruktorka plivanja.

Besplatan program svih rekreacija koje organizuje Sportski savez Sombora sprovodi se u osam sela, a plan je da se proširi i na ostala mesta.

"Mi smo pioniri u našoj državi sa tim programom, a prepoznat je od strane svih institucija grada, ali i pokrajine i republike. Naročito je pohvaljen program besplatne rekreacije u vodi, koji organizujemo pune tri godine. Program se održava dva puta nedeljno, u terminima ponedeljkom i sredom od 16 do 17 časova. Ovo nije samo za žene, već i za muškarce i svi su dobrodošli", rekao je Miloš Aleksić, potpredsednik Sportskog saveza grada Sombora.

Psiholozi tvrde da je rekreacija u vodi idealana za osobe koje se stide svoje figure, jer ih u vodi niko ne vidi i vežbaju bez opterećenja, a stručnjaci smatraju da su idealna terapija za oslobađanje od umora i stresa.

Izvor: RTV

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top