Somborske vesti

Delegacija Saveta Evrope posetila Sombor

Srbija je Savetu Evrope predala četvrti izveštaj o sprovođenju Evropske povelje o regionalnim ili manjinskim jezicima.

Državni izveštaj trenutno proučava nezavisni komitet eksperata Povelje kako bi sačinili svoj evalucioni izveštaj u kojem će, ukoliko je potrebno, dati preporuke o tome kako se može poboljšati promovisanje manjinskih jezika u Srbiji.

U sklopu proučavanja državnog izveštaja, delegacija Saveta Evrope je 28. februara 2018. godine boravila u Somboru i sa gradonačelnicom Sombora Dušankom Golubović razgovarala o upotrebi jezika manjinskih zajednica u lokalnoj upravi, školama, javnim preduzećima i ustanovama.

Razgovoru su prisustvovali i Nemanja Sarač, član Gradskog veća za oblast kulture i informisanja, Ivan Šimunov, pomoćnik gradonačelnice za oblast međunarodne saradnje i načelnica Gradske uprave grada Sombora Helena Roksandić Musulin.

Delegacija Saveta Evrope razgovarala je u odvojenim terminima i sa predstavnicima nacionalnih saveta bunjevačke, mađarske, nemačke i hrvatske nacionalne manjine u Somboru.

Članovi Saveta Evrope, dr Melanie Wagner, dr Dieter Halwachs, dr Jorg Horn, dr Czaba Pakozdi i prof. dr Ranko Bugarski, član Komiteta eksperata, su izrazili zadovoljstvo posetom Somboru.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top