Somborske vesti

Sombor: Grad koji nema turističku mapu ni signalizaciju

Gdje je u Somboru Gradska kuća, muzej, ali i pozorište ili Županija? To će turisti koji u Sombor dođu bez vodiča morati da pitaju prolaznike, jer Sombor je grad koji nema turističku mapu ni signalizaciju.

Dok se čeka turistička signalizacija Milan Vojnović koji godišnje primi 10.000 turista koji pogledaju sliku Bitka kod Sente našao je rešenje kako da turiste dovede do centra grada.

"Jednostavno dam im svoj telefonski broj i oni mi se jave kada su na prilazu Somboru. Sačekam ih na ulasku u Sombor i sednemo sa njima u autobus i dovedem ih do Županije. Tako je najjednostavnije", rekao je Vojnović.

A i kada turisti stignu do centra opet nije jednostavno, jer u centru parkirališta, pa ni stajališta za turističke autobuse nema, pa je i tu vozačima potrebna pomoć.

U Turističkoj organizaciji Grada Sombora kažu da su svesni problema i da se na njegovom rešavanju radi. Projekat za postavljanje turističke signalizacije je završen, a novac će se tražiti na konkursima.

"Raspisan je konkurs republičkog Ministarstva za trgovinu i turizam, pa ćemo videti kako ćemo proći na tom konkursu. Svi smo složni da na tome moramo raditi, jer je poslednji put tako nešto rađeno pre desetak godina", izjavio je Đuro Todorić, direktor Turističke organizacije Grada Sombora.

Za postavljanje turističke signalizacije treba oko šest miliona dinara. Do tada radi se na izmeštanju Turističkog informativnog centra koji će uskoro iz jednog pasaža biti preseljen u prizemlje Gradske kuće.

Izvor: RTV

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top