Somborske vesti

Na meti nesavesni u selima somborskog atara

Kao i u većini drugih sredina, tako je i u Somboru rad komunalne policije često na meti, manje ili više, opravdanih kritika u smislu da se pre svega bave kontrolom komunalnog reda u samom gradu, dok se znatno manje pažnje posvećuje okolnim naseljima, odnosno selima i ušorenim salašima.

Kako bi se pokazala pođednaka briga i za naseljena mesta, često isticana u nastupima ovdašnjih predstavnika vlasti predvođenih i samom gradonačelnicom Dušankom Golubović, ovih dana su varoški komunalni policajci počeli sa akcijom provere pridržavnja propisa i u selima somborskog atara.

Kako su obnarodovali iz ovdašnjeg Odeljenja inspekcije i komunalne policije, tokom cele godine će se obavljati permanentni inspekcijski i komunalno-inspekcijski nadzor u svim naseljenim mestima na teritoriji grada Sombora. Već tokom marta, lica ovlašćena za inspekcijski nadzor posetiće sva somborska sela. Meštani će tada imati priliku da na licu mesta, neposredno, komunalnim policajcima ukažu na komunalne probleme u svom selu.

Prvo je obavljan nadzor u Staparu, Doroslovu i Čonoplji, dok će sledeće srede komunalni policajci obići Kljajićevo, Telečku, a narednih dana Stanišić i Riđicu, sela locirana na severu somborskog gradskog područja. I poslednja dekada marta će proteći u kontrolama komunalnih policajaca i inspektora, pa će tako 21. marta mobilni timovi obići Aleksa Šantić i Svetozar Miletić. Dan kasnije, tačnije 22, marta bi trebalo da strepe oni koji ne poštuju zakonske odredbe vezane za ovu tematiku u Gakovu i najmanjem od svih somborskih sela, Rastini, a poslednja sedmica ovog meseca će proteću u kontroli stanja u Bačkom Bregu i Kolutu (28. marta) i dan kasnije Bezdanu i Bačkom Monoštoru.

Ovdašnje Odeljenje inspekcije je kao najavu i svojevrsno upozorenje onima koji su lišeni osećaja građanskog komunalnog reda pozvalo žitelje svih somborskih sela da prijave sa kojim komunalnim problemima se suočavaju, bilo da su u pitanju problemi koji se odnose na korišćenje i održavanje javnih i zelenih površina, zauzeće javnih površina ili odvođenje atmosferskih voda, zatrpavanje atmosferskih kanala, problemi oko iznošenja smeća ili divljih deponija, ruševnih objekata i drugih problema.

Uočene probleme građani mogu prijaviti u svojoj mesnoj zajednici i to lično, putem telefona, pisanim ili putem elektronske pošte, ovlašćenim licima za vreme njihovog boravka u selu, kao i obraćajući se pisanim putem Odeljenju inspekcije i komunalne policije na somborsku adresu Trga Cara Uroša 1, prostim pozivom na telefon broj 025 468 241 ili putem elektronske pošte na zvanični imejl ove varoške službe, komunalnapolicija¬sombor.rs

Deponija uz rezervat prirode
Koliko je akcija obilaska somborskih sela nužan potez, možda i najbolje svedoči bezobzirnost nesavesnih kada je u pitanju okolina Bačkog Monoštora i Bezdana. Naime, godinama, tačnije decenijama, na ovom području koje delimično ulazi i u sastav, od UNESKO-a proglašenog, rezervata biosfere i Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“ volšebno se pojavljuju divlje deponije zastrašujuće veličine, na čije uklanjanje redovno odlaze milioni dinara iz varoškog budžeta.

Izvor: Dnevnik.rs

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top