Somborske vesti

Somaratonci za vikend nastupili na četiri trke !

Bogat trkački vikend započeo je u subotu na 14. Osiječkom polumaratonu koji je i ove godine okupio bezmalo hiljadu učesnika i još jednom potvrdio kvalitet trke u Osijeku. Dvadesetak članova Atletsko rekreativnog kluba ‘Somaraton‘ iz Sombora trčalo je polumaratonsku trku na 21 kilometar odnosno trku na 5 kilometara. Najuspešniji somaratonci bili su iskusni Arpad Šarkezi koji je istrčao prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji, dok je treće mesto u starosnoj kategoriji istrčala Tijana Kabić. Polumaratonsku distancu su istrčali i Damir Marković, Lazar Rišar, Milan Kovačić, Ilija Zvekanov, Đorđe Vučković, Zoran Nikolić, Tamara Rnjak, Maja Bodrožić, Biljana Vezmar, Tijana Odobašić, Boško Jerković, Slobodan Dragić, Atila Sič, Daniel Šokac, Miloš Stambolija i Ljerka Vukmirović koja je prvi put trčala polumaraton.
Trku na pet kilometara trčala je Vesna Bogišić Vicko koje je zauzela peto mesto u generalnom plasmanu od dve stotine učesnika koji su završili ovu trku i prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji. Ovu deonicu su uspešno istrčale i Marijana Vuković kao i Nataša i Lea Sič.

Istog dana održan je polumaraton u Kovačici na kojem su nastupili i uspešno istrčali 21 kilometar somaratonci Robert Lalić, Đorđe Munjas i Suzana Filipović, dok je Miroslav Vidojević bio finišer polumaratona u Baji, Republika Mađarska,

Nekoliko stotina kilometara dalje u Istri održana je veoma zahtevna trejl trka 100 milja Istre na kojoj je ‚Somaraton‘ takođe imao svoju predstavnicu i to Marinu Brbaklić Tepavac koja je uspešno istrčala svoju prvu trejl - planinsku trku u dužini od 41 kilometra.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top