Somborske vesti

20. maja veliki sportski spektakl - 39. Somborski polumaraton

Najstarija ulična trka u Srbiji, Somborski polumaraton, održaće se 20. maja 2018. godine, trideset deveti put.

Trku su najavili Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća za oblast sporta, dece i omladine i članovi ARK „Somaraton“.

Nađ Kosanović je istakla da je lokalna samouprava polumaraton prepoznala kao manifestaciju od značaja za grad i pozvala Somborce, kao i sve ostale građane sa teritorije grada Sombora da se pridruže trkačima.

„Svake godine sve veći broj građana se uključuje u trku što je od izuzetnog značaja, jer od rekreacije ljudi imaju najveći benefit koji se ogleda u dobrom zdravlju. Somborci i ARK „Somaraton“ pokazali su da su pravi domaćini, a takvi će biti i ovog puta, a sportistima – gostima želim da se lepo osećaju u Somboru“, kazala je Nađ Kosanović.

Prema rečima Damira Markovića, člana ARK „Somaraton“, svake godine nova trka donosi nove standarde.

„Želimo da ove godine organizujemo što bolju manifestaciju i da što bolje promovišemo Sombor.. Somborski polumaraton je od Evropske atletike dobio jednu zvezdicu za bezbednost takmičara, što je važno i za samu manifestaciju koja je uvrštena u kalendar Evropske atletike i Sportskog saveza Srbije“, naveo je Marković.

Marković je istakao da je trasa polumaratona sertifikovana, da je delimično izmenjena, te da je već prijavljeno 500 takmičara.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top