Somborske vesti

Premijera predstave "Tenor na zajam" u Somboru

"Tenor na zajam" Kena Ludviga u režiji Olje Đorđević nova je premijera Narodnog pozorišta Sombor. Premijerno izvođenje ovog komada je u petak, 18. maja, na velikoj sceni.
"Predstava je klasični vodvilj, ima šestoro vrata, menaju se identiteti, ljudi trče okolo u donjem vešu, ali ono što je drugačije je taj neki operski milje u kojem se sve dešava i koji od glumaca zahteva posebno angažovanje. Nadam se da ćemo opravdati očekivanja, da će sala biti puna a publika raspoložena, vesela i nasmejana i ako bude upola kao što je nama na probama onda je uspeh zagarantovan", kaže rediteljka Olivera Đorđević.

"Raditi sa Oljom je uvek opušteno, a raditi sa mladom ekipom je uvek uživanje i osvežavajuće. Što se predstave tiče za sada je to jedna iscrpljujuća matematikča vežba jer su vodilji jedna velika matematika: gde, kada, kako, šta u kom trenutku...", kaže glumac Ninosalv Đorđević.

Osim Đorđevića u predstavi igraju David Tasić Daf, Milijana Makević, Aleksandar Ristoski, Biljana Keskenović, Vanja Nenadić, Danica Grubački i Nemanja Bakić. Scenograf predstave je Diana Radosavljević Milović, kostimograf Biljana Grgur, korepetitor Agota Vitkai Kučera i asistent režije Tijana Markovinović.

Rediteljka Olja Đorđević dobro je poznata somborskoj publici, pre svega po predstavama "Mračna komedija", "Buba u uhu", "Boing boing"...

"Moja prva profesionalna premijera je bila upravo u somborskom pozorišt. Ono što je konstanta kad ovde radim je da je rad zabavan i opušen, atmosfera je dobra i to se nekako prenese i na publiku", kaže rediteljka.

"Tenor na zajam" treća je premijera u ovoj pozorišnoj sezoni u Narodnom pozorištu Sombor.

Izvor: RTV

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top