Somborske vesti

Sve više žena iz Bačke zbog posla i zarade u inostranstvu

 Kada tamo gde se živi nema posla ili nema pristojno plaćenih poslova ide se tamo gde ima i posla i zarade. Za mnoge to su privremeni poslovi je Nemačkoj, Austrija ili Slovačkoj. 

Anica Stojnić iz Bačkog Brega u inostranstvu radi već pet godina. Otišla je preko agencije i to u hotel jer zbog jezika nije ništa drugo ni mogla da radi. Mala zarada razlog je što je promenula i posao i mesto rada.

"Preko druge prijateljica posle sam otišla u Austriju. Ni tada još nisam znala jezik, ali sam za mesec dana ponešto i naučila. Posle sam prešla u drugu agenciju i tamo sam tri godine", kaže Anica Stojnić.

Žene obično brinu o starima, a odlaze preko prijatelja, rođaka ili nekoga ko već ima iskustvo rada u inostranstvu.

"Ide se kako se ko snađe. Neko preko agencije, neko preko posrednika. Prođe se svakako, zavis na kakvo mesto se ode i kako se ko snađe. Ja sam zadovoljna i kako mi je žena preko koje sam otišla rekla da će biti tako je i bilo", kaže Elizabeta Erić.

"Kada sam drugi put išla bilo je preko prijateljice i u toj familiji sam i dan danas. Solidni su ljudi sa kojima možeš normalno komunicirati, ali ima familija u kojima si rob", kaže Ljiljana Horvat.

Jedan od načina da se ode na rad u inostranstvo su poslovi koji se nude na Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

"U ponudi imamo u Nemačkoj ponudu za zapošljavanje medicinskih sestara, evatulano pedijatrijskih sestara. Trenutno se u Hrvatskoj traže softverski inženjeri i telekomunikacioni tehničari, šivači i krojači i u Sloveniji elektromonteri i elektroinstalateri", kaže Gordana Predojević, pi ar NSZ Filijala Sombor.

Kada strani poslodavac traži radnike između ostalog mora definisati broj radnika, na koje vreme će biti angažvani, koja kvalifikacije i nivo znanja jezika se traži i koliko traje radni odnos, kolika će biti zarada i kakav će biti smeštaj.

"Uzima se u obzir da li taj poslodavac ima dozvolu nadležne službe za zapošljavanje stranih državljana", kaže Predojevićeva.

U Nacionalnoj služni za zapošljavanje kažu da je obaveza da se ugovor o radu potpiše pre odlaska na rad u inostranstvo. Radnici treba da imaju isti tretman kao radnici države u koju idu na rad.

Izvor: RTV

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top