Somborske vesti

Grad obezbedio beskamatne kredite za „mala“ preduzeća i preduzetnike radi pospešivanja privredne aktivnosti

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović danas je, u ime lokalne samouprave, sa predstavnicima „Banke Intesa“ a.d. Beograd i Komercijalne banke a.d. Beograd, potpisala ugovor o finansiranju kamate na kratkoročne kredite za „makro“ i „mala“ preduzeća i preduzetnike.

Ugovor je potpisan na osnovu javnog poziva upućenog bankama za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata i to „malih“ i „mikro“ preduzeća i preduzetnika koji imaju sedište na teritoriji grada Sombora.

Kriterijume konkursa ispunile su „Banka Intesa“ i Komercijalna banka, sa kojima je ugovor potpisan.
Gradonačelnica se zahvalila predstavnicima banaka, Jasmini Golub, direktorki ekspoziture „Banke Intesa“ u Somboru, te predstavnicima Komercijalne banke – Zariju Koralija, direktoru poslovnog centra ove banke u Novom Sadu i Suzani Paštrović, direktorki ekspoziture Komercijalne banke u Somboru, što su se prijavili na poziv.

„Nadam se da će našu nameru da pomognemo pospešivanju privredne aktivnosti i pokretanje proizvodnje prepoznati naša lokalna preduzeća i preduzetnici i da ćemo od toga benefite imati svi“, kazala je gradonačelnica i dodala da je za finansiranje kamata obezbeđeno milion dinara.

U daljoj realizaciji ugovora banke će raspisati konkurs za kratkoročno kreditiranje i sprovesti celu proceduru, a grad će u potpunosti platiti kamatu na odobrene kredite, čiji iznos po privrednom subjektu ne može biti veći od 500.000,00 dinara.

Zadovoljni uspostavljanjem saradnje sa gradom Somborom bili su i predstavnici banaka koji su ovakav vid podrške privrednicima ocenili kao priliku za dalji razvoj i pospešivanje preduzetničkog duha na teritoriji Grada.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top