Somborske vesti

SBB fondacija u akciji čišćenja izletišta Tromeđa u Somboru

Nakon Pančeva i Kragujevca, Eko tim SBB fondacije ovog vikenda, posetio je Sombor, gde je u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Zelenilo“ i uz podršku Grada i članova biciklističkog kluba „Sombor“ čistio poznato izletište Tromeđa, kao i prostor između novog i starog kupališta. Akcija se nastavlja i u nedelju, kada će se dodatno čistiti i deo oko Velikog bačkog i kanala Dunav-Tisa-Dunav.

„Izuzetno nam je drago što ćemo ovogodišnjim nastavkom društveno odgovorne kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ moći da doprinesemo uklanjanju smeća u gradovima u kojima se javila potreba za našim dodatnim angažovanjem. Prethodna dva vikenda posetili smo Pančevo i Kragujevac, u kojima smo čistili lokacije na kojima su održane značajne manifestacije, a sada smo stigli i u Sombor povodom čišćenja popularnog izletišta. Ovim aktivnostima, nastavljamo da podsećamo građane da od svih nas zavisi koliko će sredina u kojoj živimo biti čista. Zahvalio bih se ovom prilikom Gradu, JKP „Zelenilo“ kao i članovima biciklističkog kluba „Sombor“ na podršci u realizaciji akcije. Sledeće nedelje bićemo u Kraljevu.“ – izjavio je Srđan Andrić, direktor poslovne jedinice SBB-a u Somboru.

„Okupili smo se ovde na Tromeđi – izletištu u gradu Somboru koje je poslednjih godina postalo omiljeno našim sugrađanima. Grad Sombor je sa Vodama Vojvodine kroz participativno budžetiranje omogućio da građani izaberu projekat koji je finansiran i lokaciju koja je privedena nameni. Danas je sa nama kompanija SBB koja sprovodi akciju „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ Mi se zahvaljujemo kompaniji SBB što je prepoznala grad Sombor i izabrala ga za sprovođenje ove akcije.“ - izjavio je Miroslav Kovačić, gradski većnik.

Robert Marton, predsednik biciklističkog kluba „Sombor“ je izjavio: „Članovi biciklističkog kluba „Sombor“ su takođe danas ovde na Tromeđi. Čuli smo za ovu akciju „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ i naravno, pošto svakako treniramo u ovom delu somborske opštine, često smo svedoci velike količine smeća koje se odlaže nemarno uz kanale i puteve, pa smo odlučili da podržimo ovu akciju i damo mali doprinos očuvanju životne sredine koja je vrlo bitna i o kojoj moramo voditi računa.“

Tokom dosadašnjih akcija na brojnim lokacijama u nekoliko desetina gradova, očišćena je površina veličine oko 70 fudbalskih terena. U okviru kampanje je, takođe, postavljeno i 21 igralište u 19 gradova Srbije, podeljeno je 40.000 biorazgradivih torbi, a oko 17.500 dece odgledalo je i edukativnu predstavu „Ko to tamo prlja?“, uz podelu istoimenih slikovnica. „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ podržalo je do sada i 30 javnih ličnosti motivacionim video porukama koje pozivaju na odgovornost.

Zbog izuzetnih razultata i doprinosa boljem i zdravijem životu građana, značaj kampanje naširoko je prepoznat u javnosti, što je bio dodatni motiv da i ove godine nastavimo uz poruku da jedino dugoročnim aktivnostima i zajedničkim angažovanjem možemo da dođemo do krajnjeg cilja, a to je čistija i zdravija Srbija.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top