Somborske vesti

Počela dostava namirnica za socijalno ugrožene

Nastavljajući dobru praksu brige o svojim sugrađanima koji su se, nizom okolnosti, našli u egzistencijalnoj potrebi, somborska lokalna samouprava je započela dostavljanje prehrambenih paketa za socijalno ugrožene žitelje sela i prigradskih naselja.

Distribuciji paketa u seoske mesne zajednice prisustvovao je Zoran Parčetić, predsednik Skupštine grada Sombora, koji je naveo da će u drugoj ovogodišnjoj tranši biti podeljeno 550 paketa, te da su vrednost i sadržaj paketa isti kao i u prethodnoj podeli.

Paketi se dele na osnovu spiskova i evidencije koju je pripremio somborski Centar za socijalni rad, a pakete distribuira ovdašnji Crveni krst. Prema evidenciji Centra za socijalni rad najviše lica u stanju socijalne potrebe je u Bezdanu, gde će pakete dobiti 70 lica, potom u Bačkom Monoštoru 66, a u Kljajićevu pakete će dobiti 58 lica. U Stanišiću pakete će preuzeti 50, a u Staparu 40 socijalno ugroženih lica. U Svetozaru Miletiću paketi će se naći u 39, a Telečki i Čonoplji 35 domaćinstava. U Doroslovu pakete će preuzeti 28, u Riđici 27, Bačkom Bregu 26 socijalno ugroženih porodica, te u Gakovu 21, Kolutu i salašima 20 i u Rastini tri porodice.

Paketi sadrže po tri kilograma pirinča i šećera, četiri kilograma pasulja, tri litra ulja, testeninu, konzervirano povrće i druge prehrambene potrepštine.

Izvor: Dnevnik.rs

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top