Somborske vesti

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki i Robmos produkcija, pod pokroviteljstvom grada Sombora, organizovali su veče sa Miroslavom Lazanskim u sredu, 21. 01. 2015. godine, u Velikoj sali zdanja Županije.

Veče je otvorio većnik za kulturu Nemanja Sarač, zatim se publici, kao domaćin, obratio Vladimir Jerković, a program je vodio dr Miroslav Stojisavljević.

U uvodnom delu razgovora, novinar i vojnopolitički kometator, Miroslav Lazanski, se zahvalio somborskoj publici na tako velikom odzivu.  Govorio je o dolasku u list Politika, svom novinarskom radu i izveštavanjima iz zemalja pogođenih ratom.

Kao jedan od naših najboljih poznavaoca vojnopolitičkih prilika, barem kada je reč o novinarstvu, komentarisao je problem Kosova u kontekstu našeg približavanja Evropskoj uniji, početak srpskog predsedavanja OEBS-om i usvajanje IPAP,  kao najviši oblik saradnje sa NATO kroz Partnerstvo za mir koji ne podrazumeva članstvo u Alijansi, kao i događaje na Krimu i u Ukrajini, terorističkim napadima u Francuskoj i uopšte o odnosima zemalja u svetu.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top