Somborske vesti

Somborac Željko Dimović novi predsednik Enigmatskog saveza Srbije

Skupština Enigmatskog saveza Srbije je u subotu, 25. februara, za novog predsednika ESS izabrala Željka Dimovića, uglednog somborskog enigmatu i predsednika ED „Dr Đorđe Natošević“.
Za potpredsednika ESS izabran je Ljubiša Banović, enigmata iz Beograda, član EK „Nova zagonetka“. Na sedniici održanoj u sali beogradskog hotela „Union“ izabrani su i ostali članovi Predsedništva ove organizacije.

Najvažnije aktivnosti ESS u narednom periodu, pored već započetih, biće timski rad, transparentnost u radu, afirmacija mladih i informisanje. Prvi zadatak novog rukovodstva je organizacija 17. Susreta enigmata Srbije.

Ovim izborom ukazana je velika čast i poverenje rukovodstvu somborskog Enigmatskog društva, koje početkom juna u našem gradu organizuje 17. „Enigmatsku koloniju“ , a sledeće godine obeležava 30 godina od postojanja.

Enigmatika ili zagonetaštvo, pored osnovnog obeležja da služi za zabavu i razonodu, ima i druge dimenzije, ona je „gimnastika uma“ i „igrarija duha“, poseduje informativnu i edukativnu komponentu, razvija smisao za kombinatoriku i estetiku, predstavlja deo novinarske profesije i poseban vid kulturnog izražavanja.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top