Somborske vesti

PK Polet na Otvorenom prvenstvu Srbije

Od 17. do 19.03.2017. u Beogradu, na bazenu SC "Novi Beograd" je održano Otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju, u organizaciji Plivačkog saveza Srbije.

Uz učešće nekoliko olimpijaca iz Srbije i Belorusije, kao što su Alieksandra Herasimenija, Anja Crevar, Čaba Silađi, Velimir Stjepanović I drugi, prvenstvo je bilo veoma kvalitetno sa brojnim oborenim državnim i ličnim rekordima.

Za Somborski sportski klub "Polet" takmičile su se četiri takmičarke: Milošević Jovana, Gazdić Danica, Gvoić Milica i Duduković Tamara.

Poletove takmičarke osvojile su ukupno četiri medalje u kategoriji starijih juniorki: jednu zlatnu, jednu srebrnui dve bronzane.

GAZDIĆ DANICA se okitila sa tri medalje, jednom zlatnom I dve bronzane. Zlatnu medalju osvojila je u disciplini 1500 m slobodno u direktnom finalu I time potvrdila prošlogodišnji uspeh. I pored veoma jake konkurencije, Danica je odličnim nastupom u kvalifikacionim trkama izborila plasman u A finale u disciplini 400m mešovito I u B finale na 200m mešovito I u obe finalne trke osvojila bronzane medalje. U B finale Danica se plasirala I u disciplini 200m slobodno.

GVOIĆ MILICA se popela na pobedničko postolje uz svoju klubsku drugaricu osvojanjem srebrne medalje u disciplini 1500m slobodno. Plasman u B finale Milica je izborila u trci na 200m delfin. Milošević Jovana se plasirala u A finale u disciplini 50m prsno I trku završila na četvrtom mestu a u B finale u disciplinama 200m I 100m prsno.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top